Handbalsters ESCA blijven aan kop

10 december 2013 | Van onze AS-redactie

De handbalster van ESCA hebben door een 21-16 zege op CVO de koppositie in de eerste klasse F behouden. Bij rust keek de Arnhemse ploeg nog tegen een 7-8 achterstand aan.

 

CVO was voor ESCA een onbekende tegenstander. De opponent uit Vaassen behaalde pas drie punten, maar de geleden nederlagen waren bijna nooit met grote cijfers.
Zonder de vakantie vierende coach Jos van den Brink (zijn dochter Kim de Blok verving hem) begon ESCA erg slecht aan de wedstrijd. Pas na tien minuten scoorde de thuisploeg het eerste doelpunt door Vanessa Janssens (foto). “We misten zelf veel kansen en we hadden geen antwoord op hun snelle tegenaanvallen”, vertelde ESCA-aanvoerster Laura Engels na afloop over de matige openingsfase.
ESCA keek al snel tegen een 1-4 achterstand aan en pas na 3-7 kwam ESCA aanvallend beter voor de dag. Bij rust was de achterstand tot één doelpunt teruggebracht: 7-8.
Hayke van Valburg zorgde met twee geplaatste afstandschoten al snel na de pauze voor een gelijke stand: 9-9. Na 10-10 kreeg ESCA het duel volledig ondercontrole. Engels: “CVO raakte ook vermoeid en daar hebben we gebruik van gemaakt. Binnen tien minuten na rust stond het 14-10.”
CVO herpakte zich nog even en bij 16-15 leek het nog spannend te worden. In de slotfase benutte ESCA de kansen echter steeds beter en liep uiteindelijk uit naar een 21-16 zege. “Winnen is winnen. Het hoeft niet per se een mooie wedstrijd te zijn”, zei Engels.
ESCA voert in de eerste klasse F de ranglijst aan met 14 punten uit 8 wedstrijden. Met 14 uit 9 is het Zevenaarse OBW op dit moment de enige ploeg die in het spoor blijft van ESCA. Overwetering en Ha-Stu delen de derde plek met 10 uit 8.

Doelpunten ESCA: Hayke van Valburg 6, Kim de Blok 4, Anneke van Oel 4, Laura Engels 2, Sabine Smit 2, Desiree Gal 2, Vanessa Janssens 1.