Handbalsters E&A naar derde plaats

10 november 2014 | Van onze AS-redactie

De handbalsters van E&A zijn in de tweede divisie B opgeklommen naar een gedeelde derde plaats. De ploeg van trainer Oleg Boiko (foto) was zaterdag in sporthal Rijkerswoerd veel te sterk voor Leudal: 27-18.

 

E&A had na het 30-20 verlies bij Westsite van vorige week ook wat goed te maken. Leudal werd daarvan het slachtoffer. Met de directie van hoofdsponsor KVIK uit Duiven op de tribune vermaakten de speelsters van E&A de toeschouwers met een leuke partij handbal.
In de eerste tien minuten kwam de thuisploeg nog niet los van Leudal (4-3), maar na twintig minuten was het eerste gaatje geslagen: 9-6, Dat verschil van drie doelpunten stond ook bij rust nog op het scorebord: 10-7.“
Tijdens de pauze werden de afspraken nog even goed doorgenomen”, vertelde Eva de Munnik, speelster van E&A. “Het werd ons even duidelijk gemaakt, dat we er nog niet waren en na rust met een instelling het veld in moesten gaan alsof we drie doelpunten achter stonden.”
Dat had effect, want na 40 minuten had de thuisclub de voorsprong uitgebouwd naar 5 doelpunten: 16-11. Tien minuten voor tijd was het verschil nog steeds vijf goals: 21-16.
In de slotfase stapte E&A over op een 6-0 dekking en daar had Leudal geen antwoord op. De gasten kwam amper nog aan scoren toe, waardoor het gat steeds groter werd. Via 25-16 stond er na 60 minuten een 27-18 eindstand op het bord.

Diane van Moerkerk keepte de hele wedstrijd in verband met een studiereis van Kaye Bruins en een blessure van Hilde Koehorst. Van moerkerk had enkele fraaie reddingen en stopte in de eerste helft ook nog drie strafworpen.
Dione Housheer pakte, sinds haar enkelblessure, haar eerste speelminuten van het seizoen was met Roos Beljon met 5 doelpunten de beste schutter bij E&A.
In de tweede divisie B gaat Hercules met 10 punten uit 5 wedstrijden aan kop. Westsite is met 8 uit 5 tweede. E&A, MHV ’81 en Internos delen de derde plek met 6 uit 5.

Doelpunten E&A: Dione Housheer 5, Roos Beljon 5, Lynn Schoenaker 4, Eva de Munnik 3, Daphne Klokgieters 3, Sabine Hommersom 2, Jasha Farkas 2, Susette Lauwen 2, Robin Verkroost 1.


De selectie van E&A.