Handbalsters AES Arnhem moeten constanter worden

1 oktober 2016 | Van onze AS-redactie

Tijdens de eerste Arnhemse handbalavond van het seizoen, met twee wedstrijden in de Elderveldhal achter elkaar, spelen de vrouwen van AES Arnhem (voorheen E&A) zaterdag de eerste competitiewedstrijd in de tweede divisie B tegen MHV ’81 uit Mill. Dat duel begint om 21.00 uur. De mannen van eredivisionist Swift openen de avond om 19.15 uur met een wedstrijd tegen Hellas.

“Deze groep is een stuk verder dan vorig jaar”, zegt trainer Björn Willunat (foto links) van AES Arnhem aan de vooravond van de start van de competitie. “Het is toch een voordeel als je een groep voor het tweede seizoen bij elkaar hebt.”
Bovendien keerde Manon Janssen na drie seizoenen eredivisie bij Handbal Venlo terug op het oude nest. Willunat: “Manon komt bij ons in een nieuwe rol. Zij zal haar ervaring overdragen aan de jonkies. Ze zal een meerwaarde worden, maar ze moet nu ook spelen zonder hars. Maar hoe dan ook, Manon is een welkome aanvulling.”

eaAES Arnhem zal vooral constanter moeten presteren, vindt Willunat. “We zijn vorig jaar als zesde geëindigd, maar we hebben zeven punten verspeeld aan het ‘rechter rijtje’. Dat is te veel. We waren niet constant. Soms speelden we voor een drie, dan voor een tien. die drie moet altijd een zes zijn.”
Bij AES is Marloes Heida vertrokken en in verband met haar zwangerschap kan Willunat kan voorlopig geen beroep doen op Robin Verkroost. “Maar zij blijft wel bij de selectie betrokken. Behalve de vaste kern van twaalf selectiespeelsters zullen ook Sarah Petit, Marit Crajé en Daphne Verkroost gaan meedraaien. Sarah en Marit zijn net als Carmen Boschman nog B-speelsters.”
Het samenwerkingsverband tussen AHV Swift, ESCA en AAC 1899 heeft ertoe geleid dat in dit kalenderjaar nog drie keer een ‘Arnhemse handbalavond’ in sporthal Elderveld wordt gehouden. Die zijn op de zaterdagen 29 oktober, 26 november en 10 december. 
Na het duel met MHV ’81 speelt AES twee uitwedstrijden. Op zaterdag 8 oktober bij het Amsterdamse Westsite (19.30 uur) en op zondag 16 oktober in Valkenswaard tegen VHC (15.05 uur). Tijdens de tweede Arnhemse handbalavond , op zaterdag 29 oktober, ontvangt AES het Poeldijkse Verburch.

Selectie AES Arnhem
Keepsters: Kaye Bruins en Joyce van Veen.
Opbouw: Karlijn Geurds, Lynn Schoenaker, Sabine Hommerson, Roos Beljon, Eva de Munnik.
Hoek: Carmen Boschman, Manon Janssen, Naomi Brunekreef.
Cirkel: Karlijn Abbenhuis, Marlies Bouwman.

* Foto boven: de selectie van AES Arnhem voor het seizoen 2016 – 2017 (Foto: AES Arnhem)

TWEEDE DIVISIE B
VROUWEN
Eerste speelronde
Zaterdag 1 oktober
AES Arnhem – MHV ’81 (21.00 uur, Elderveldhal)
Nieuwegein – Westsite
Verburch – BFC
VOC 2 – Westlandia
Zondag 2 oktober
Velo – Oliveo
VHC – Dongen