Handbalsters AES Arnhem laten zich naar de slachtbank leiden bij Westsite

10 oktober 2016 | Van onze AS-redactie

De handbalsters van AES Arnhem hebben in de tweede divisie B de prima start van de competitie (27-19 thuiswinst op MHV ’81) geen vervolg kunnen geven. De ploeg van trainer Björn Willunat ging zaterdag in Amsterdam met 29-19 onderuit bij Westsite.

“Je kunt bij Westsite verliezen, maar de manier waarop is teleurstellend”, zei Willunat (foto) na afloop. “Twee zwakke fases  waren bepalend. Het lukte helaas niet om ons terug in de wedstrijd te knokken. We konden geen moment aanspraak maken op een beter resultaat.”
AES kwam nog wel op een 2-3 voorsprong, maar daarna brak de eerste ‘zwakke fase’ aan. De thuisploeg boog die achterstand om in een 9-4 voorsprong. In de tweede helft profiteerde de Amsterdamse ploeg nog een keer van een mindere periode bij AES. Na een 14-10 ruststand scoorde de thuisclub bij een 18-13 stand vier goals op rij en dat betekende voor AES de genadeklap: 22-13.

roos-beljonAES begon het duel zonder Lynn Schoenaker (enkelblessure) en Naomi Brunekreef, die donderdag een mri-scan krijgt van haar geblesseerde knie. In het duel met Westsite kreeg Roos Beljon (foto rechts) na drie tijdstraffen de rode kaart en viel ook Eva de Munnik uit nadat ze een knie tegen haar hoofd had gekregen. Willunat: “Natuurlijk zijn de wisselmogelijkheden dan beperkt, maar dat is zeker geen excuus en ook niet de oorzaak van de nederlaag. We moeten dat als team kunnen opvangen. We waren zaterdag gewoon niet goed genoeg.”
Een uitzondering maakte Willunat voor jeugdspeelster Carmen Boschman, die dit seizoen is aangesloten bij eerste selectie en vier keer keer scoorde. “Carmen was een van de weinige speelsters die haar niveau haalde en was daarmee het lichtpuntje van de avond.” 
Willunat gaf aan de wedstrijd in alle rust te analyseren. “Maar we moeten ook weer snel vooruitkijken. Dinsdag wacht een lastige uitwedstrijd in het bekertoernooi tegen Pacelli, de nummer twee van de hoofdklasse. Een niet te onderschatten tegenstander waar we vol aan de bak zullen moeten. Dus de rug rechten en de kater van zaterdag wegspelen.”

Doelpunten AES Arnhem:  Roos Beljon 5, Carmen Boschman 4, Sabine Hommersom 3, Karlijn Geurds 2, Daphne Verkroost 2, Karlijn Abbenhuis 1, Manon Janssen 1.

* Foto rechts: Roos Beljon in actie in de thuiswedstrijd tegen MHV ’81. Zaterdag kreeg ze de ronde kaart na haar derde tijdstraf. (Archieffoto: Walter Veerman)

UITSLAGEN TWEEDE DIVISIE B
VROUWEN
Tweede speelronde
Zaterdag 8 oktober
Westsite – AES Arnhem     29-19
BFC – VOC 2                         23-19
Westlandia – Velo                29-22
Oliveo – Nieuwegein           26-27 
MHV ’81 – VHC                   18-18
Zondag 9 oktober
Dongen – Verburch             33-19

Stand
Dongen                 2-4
Westsite                2-4
VOC 2                    2-2
BFC                        2-2
AES Arnhem        2-2
Velo                        2-2
Nieuwegein          2-2
Westlandia           2-2
Verburch              2-2
VHC                       2-1
MHV ’81               2-1
Oliveo                   2-0

Programma
Derde speelronde
Zaterdag 15 oktober
Oliveo – Westsite
VOC 2 – Dongen
Verburch – MHV ’81
Nieuwegein – Westlandia
Velo – BFC
Zondag 16 oktober
VHC – AES Arnhem (15.05 uur, Amundsenhal, Valkenswaard)