Handbalschool scoort hoge cijfers

30 juli 2011 | Van onze AS-redactie

De Handbalschool Gelre scoort hoge cijfers. Dat blijkt uit een enquête die de handbalschool uit Arnhem heeft gehouden onder deelnemers en ouders. De kwaliteit van de trainingen wordt hoog beoordeeld, de spelers ervaren dat zij er daadwerkelijk op vooruitgaan.

De Handbalschool Gelre traint en begeleidt talenten van 10 tot en met 16 jaar uit de regio Arnhem. Het is een extra ruggesteun op weg naar tophandbal. Gedurende het hele handbalseizoen trainen ongeveer 40 spelers één of twee keer per week, verdeeld over drie verschillende niveaugroepen, in diverse sportlocaties in Arnhem. De deelnemers betalen daarvoor een eigen bijdrage.

De Stichting Tophandbal Gelre heeft deelnemers en ouders een aantal vragen voorgelegd. De uitkomsten zijn zonder meer positief. De deelnemers zijn zeer te spreken over de kwaliteit van de trainers (cijfer: 8,3) en waarderen de inhoud van de trainingen met een 7,8. Tijdstippen van de trainingen, accommodaties en organisatie scoren een ruime voldoende. De leerlingen vinden dat ze een vooruitgang hebben geboekt van 1.7 punt. De medische begeleiding wordt hooggewaardeerd met een 8. De meesten willen volgend seizoen doorgaan.
De ouders zijn iets kritischer. Zij waarderen kwaliteit van de trainers en de inhoud van de trainingen iets lager dan hun kinderen, respectievelijk met een 7,5 en een 7,2. Over  een verhoging van de eigen bijdrage hebben ouders bedenkingen. Het ligt aan de hoogte van het bedrag, ze willen weten naar het geld naartoe gaat, sommigen willen de lage drempel intact houden, anderen willen alleen meer betalen als de kwaliteit van de trainingen omhoog gaat. 
Ook vragen ouders om een iets betere communicatie. Maar over het algemeen zijn ze tevreden. Meer oefenwedstrijden en meer gastspelers uit de eredivisie, die komen meetrainen, zijn enkele aanbevelingen uit de enquête.
De school concludeert: ‘We zijn op de goede weg, getuige de hoge cijfers en de vele positieve reacties’. 

Trainer Maurits van de Weijer: “We zijn erg blij met de uitkomsten over de trainingen. Die moéten ook wel goed zijn, anders heeft de school geen bestaansrecht. Op een aantal punten zullen we veranderingen en verbeteringen invoeren, zoals de opzet van positietrainingen. Of de enquête effect heeft op het aantal aanmeldingen is nu nog moeilijk te zeggen. Ik schat we per saldo gelijk blijven of iets vooruitgaan. De groepen veranderen uiteraard voortdurend van samenstelling. De groep jongens die dit voorjaar meedeed aan het NK afdelingsteams, stopt er vrijwel helemaal mee in verband met leeftijd. Leuk is wel dat de nieuwe groep wordt getraind door Dario Polman (Swift-speler, red), een aansprekende naam.”

www.tophandbalgelre.nl