Handbalschool Gelre krijgt keurmerk

1 maart 2011 | Van onze AS-redactie

Handbal Talent School Gelre is door het NHV officieel gecertificeerd tot NHV HandbalSchool. Het is een soort keurmerk van het handbalverbond, waarmee de kwaliteit van de school wordt bevestigd.

Gelre is hiermee de vierde gecertificeerde Handbalschool in Nederland. Afgelopen zaterdag vond de officiële handeling plaats. Ton van Linder, technisch directeur van het  NHV, gaf daarbij een workshop met als thema: “Talentontwikkeling bij het NHV en de positie van de HandbalScholen en verenigingen daarin”. Voor deze workshop waren sporters, ouders, verenigingen, bestuursleden en leerkrachten uitgenodigd. Na de workshop werd het certificaat officieel getekend door Rob Janssen, bestuurslid HandbalSchool Gelre, en Ton van Linder.
Harrie Weerman, bondscoach van het Nederlands herenteam, gaf vervolgens twee trainingen aan de deelnemers van de HandbalSchool Gelre.
De handbalschool begeleidt en traint talenten van 10 tot en met 16 jaar uit de regio Arnhem. Gedurende het hele handbalseizoen trainen één of twee keer per week zo’n 40 spelers, verdeeld over twee verschillende niveaugroepen,  in diverse sportlocaties in Arnhem.

   Rob Janssen (l) en Ton van Linder.