Handballers Swift overeind bij BEVO

1 september 2013 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

De handballers van Swift zijn het seizoen in de eredivisie uitstekend gestart. De Arnhemse ploeg pakte in Panningen een punt bij BEVO HC: 23-23. Oud Swift-speler Dario Polman scoorde acht treffers voor de thuisclub.

In een ware thriller nam Swift dus een punt mee uit Panningen, maar dat hadden er twee kunnen zijn. Vijf seconden voor tijd kregen de bezoekers namelijk een strafworp, maar doelman Thijs van de Mortel verrichtte een superredding op het schot van Jarn van Gool.
Dario Polman nam de eerste treffer van de wedstrijd voor zijn rekening, maar het antwoord van Swift liet niet lang op zich wachten. De bezoekers namen brutaal een 4-7 voorsprong en dat verschil stond er ook vlak voor rust op het bord: 10-13. Polman zorgde met het laatste doelpunt in de eerste helft voor een 11-13 ruststand.
Na de hervatting ging de strijd volledig gelijk op. Via 14-14, 18-18, 20-20 en 22-22 nam Swift in de laatste minuut de leiding. 22-23. Van de Beucken zorgde daarna voor de gelijkmaker voor de thuisclub: 23-23.
Een grote domper voor Swift was het uitvallen van Pascal Lucassen. Hij kwam bij actie verkeerd terecht. Gevreesd wordt voor een zware knieblessure, die hem lange tijd aan de kant zal houden. 

Uitslagen eerste speeldag
BEVO/HC – AHV Swift               23-23
Lions – Quintus                        26-23
Hurry Up – Aalsmeer                30-30
Tachos – Hellas                        28-23