Handballers Swift blijven verbazen

10 november 2012 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

De handballers van eredivisionist Swift blijven verbazen. Zaterdagavond versloeg de ploeg van trainer Paul Schuurkes in Zwartemeer Hurry Up met 21-30. Bij rust leidde de Arnhemse formatie al met 12-15.

Met 9 punten uit 8 duels kent Swift een droomstart in de eredivisie. “We beginnen bij de grote jongens te behoren”, zei een dolblije Jop Sinkeldam, aanvoerder van Swift, na afloop. “Je kunt zeggen dat het geen toeval meer is. Ook die jongens van Hurry Up zeiden het na afloop. ‘Dit hadden we van jullie niet verwacht’.”
In de eerste helft namen beide ploegen om en om een voorsprong, maar uiteindelijk zochten de bezoekers met een 12-15 stand het prettigst de kleedkamer op. “Dat was ook mede te danken aan het goede keeperswerk van Mark Leckebusch”, zei Sinkeldam. “En in de tweede helft stond de dekking als een huis. We hebben als collectief een geweldige prestatie geleverd.”
Sinkeldam haalde zelf het einde van de wedstrijd niet. Hij kreeg tien minuten voor tijd na een derde tijdstraf van 2 minuten de rode kaart. Het had geen fatale gevolgen, want Swift speelde de wedstrijd professioneel uit.
Ploeggenoot Thijs Geurds (foto) was na afloop in een jubelstemming. “Als je voor het seizoen had gezegd, dat we nu al 9 punten zouden hebben, was je uitgelachen. Maar we moeten nu wel met twee benen op de grond blijven staan.”
Geurds wilde het woord ‘kampioenspoule’ liever ook nog niet in de mond nemen. “Het is geweldig wat we tot nu toe laten zien. Maar het seizoen is nog heel lang en met zo’n jonge ploeg zegt iedereen dat er ook een keer een ‘dipmoment’ komt. Die moet je dan zo klein mogelijk houden. Je merkt dat de verwachtingen steeds hoger worden, maar we mogen onszelf niet voorbij lopen.”
In de kleedkamer bij Swift heerste een uitgelaten stemming. Geurds: “Op zo’n avond als deze is het alleen maar feesten. Je mag ook even nagenieten. Maar na twee dagen moeten we ons weer helemaal richten op de nieuwe wedstrijd.”

Uitslagen Eredivisie
Hurry Up – AHV Swift                 21-30
BEVO – Hercules                        34-21
Volendam – HARO Rotterdam    43-20
Lions – E en O                           28-19
Quintus – Aalsmeer                   27-23

Stand
1. Aalsmeer            8-12
2. Lions                  7-11
3. Quintus              8-11
4. AHV Swift           8-9
5. E en O                8-8
6. Hurry Up            8-8
7. BEVO                  8-8
8. Volendam           6-7
9. HARO R’dam       8-2
10. Hercules           7-0