Handballer Rutger ten Velde wordt ‘Volendammer’

24 juli 2016 | Van onze AS-redactie

Handballer Rutger ten Velde keert terug naar Nederland. De 19-jarige linker hoekspeler verruilt het Duitse TuS Derschlag voor Volendam. De Arnhemse jeugdinternational speelde slechts een jaar bij de club uit de derde Bundesliga.

Ten Velde vertrok in de zomer van 2015 naar Duitsland, nadat hij twee seizoenen was uitgekomen voor eredivisionist Houten. Daarvoor speelde Ten Velde bij het Arnhemse Swift. In Duitsland trainde Ten Velde doordeweeks bij Vfl Gummersbach, dat een samenwerkingsverband had met TuS Derschlag. Aan die samenwerking is echter een einde gekomen, waardoor de handballer op zoek ging naar een nieuwe club.
Op de website Handbalstartpunt.nl verklaart Ten Velde zijn keuze voor Volendam. “Die club streeft ernaar spelers beter te maken. Dat spreekt mij enorm aan in het verhaal. Volendam speelt in de BENE-League en de EHF Cup en daar kijk ik enorm naar uit.”
Over zijn ontwikkeling in Duitsland zegt hij: “Daar ben ik een volwassen speler geworden en heb geleerd hoe je spannende wedstrijden binnensleept.”

Zaterdag maakte bondscoach Monique Tijsterman bekend dat Ten Velde behoort tot de definitieve selectie van Oranje onder 20 jaar, dat van donderdag 28 juli tot en met zondag 8 augustus meedoet aan het Europees Kampioenschap in Denemarken.
De Nederlandse ploeg is ingedeeld in groep C en treft daarin gastland Denemarken (28 juli), Noorwegen (29 juli) en Macedonië (31 juli). De eerste twee ploegen gaan door naar de kwartfinales. De nummers drie en vier gaan strijden om de plaatsen 9 tot en met 16.

Zie ook: Rutger ten Velde naar TuS Derschlag, 29 maart 2015 (klik hier)