Handbalduo ESCA denkt aan UDI 1896

2 maart 2011 | Van onze AS-redactie

Doelman Wesley van Zanten en linkeropbouwer Randy van den Donk (foto links)denken na over een overstap van handbalclub ESCA naar UDI 1896. “Vooralsnog is het een gerucht. Ik ben er nog niet uit”, zegt Van den Donk.

Randy van den Donk (29) stapte in de zomer van 2009 over van UDI 1896 naar ESCA. De band met zijn oude club is echter altijd gebleven. “Ik heb er veel vrienden en ik kom er nog vaak. Dan word ik ook geconfronteerd met de vraag: ‘Wanneer kom je terug?’ Mijn antwoord is dan: ’Als het tijd is om terug te keren’.”
Zijn vertrek bij UDI 1896 in de zomer van 2009 had niets te maken met een gebrek aan plezier. Van den Donk: “Ik was zelf vader geworden en in de klasse waar we speelden, moesten we vaak ver van huis. Mijn vader was ook net overleden, dat was eveneens een reden het rustiger aan te gaan doen. Het was een moeilijke periode, want hij was er altijd bij. Vandaar dat ik even niet in de eigen hal wilde spelen.”
Het feit dat Jerry van Koppenhagen op dat moment trainer was van ESCA, sprak Van den Donk ook aan. “Ik heb nog met Jerry samen gespeeld. Ik keek er naar uit om onder hem te trainen.”
Een beslissing over zijn toekomst heeft Van den Donk nog niet genomen. “Ik ben er nog niet uit. Er zijn ook gesprekken gaande met Michael de Blok, de trainer van ESCA. En als ik al weg ga, wil ik dat niet op een slechte manier doen”, aldus Van den Donk, die in zijn eerste handbaljaren voor UDI uitkwam. “Tot mijn tiende. Daarna heb ik 10 jaar bij ESCA gespeeld, vervolgens een jaar of 5 bij UDI en nu dus weer bij ESCA. Het zijn allebei leuke clubs.”
Dat vindt ook Wesley van Zanten (foto, rechts), een ESCA-man in hart en nieren, die sinds twee jaar weer actief is. “Ik ben er een jaar of 5 tussenuit geweest, maar heb het weer opgepakt.”
Van Zanten, die zondag zijn 28ste verjaardag viert, geeft toe dat een vertrek bij ESCA aan het einde van dit seizoen tot de mogelijkheden behoort. “Ik heb altijd een band met UDI gehad. Ik ken er veel mensen en ben er kind aan huis. Maar alles ligt nog open, maar er bestaat een kans dat ik volgend seizoen bij UDI speel.”