Hamdaziz goud waard voor Presikhaaf

4 november 2012 | Van onze AS-redactie

FC Presikhaaf heeft in de eerste klasse E drie punten overgehouden aan het bezoek aan SDOUC. In Ulft won de ploeg van trainer Dennis van Beukering met 2-0. Shiwan Hamdaziz maakte beide Arnhemse doelpunten.

Presikhaaf opende sterk. De gasten namen door een treffer van Shiwan Hamdaziz een 1-0 voorsprong en kregen vervolgens mogelijkheden de score op te voeren. Essen Gürbüz, Hamdaziz en Hulushi Bulut lieten de kansen onbenut.
“SDOUC kreeg daarna meer grip op de wedstrijd en na balverlies ging er bij ons ook nog een bal tegen de paal”, vertelde Dennis van Beukering, trainer van Presikhaaf.
Bij de Arnhemse ploeg maakte voor het eerst Jory ten Brinke zijn opwachting. “Jory kan terugkijken op een uitstekend debuut”, vertelde Van Beukering over de oud-speler van De Graafschap. “Hij is er met een achillespeesblessure een hele tijd uit geweest. Vorige week heeft Jory een helft in het tweede gespeeld. Nu heeft hij de 90 minuten volgemaakt als centrale verdediger en dat heeft hij goed gedaan.”
Ten Brinke verving aanvoerder Perry Nesselaar, die door de tuchtcommissie van de KNVB voor zeven wedstrijden is geschorst na zijn rode kaart tegen Germania. “Tegen die straf gaan we in beroep”, aldus Van Beukering. “Perry zou een klap hebben gegeven, maar als aanvoerder heeft hij alleen spelers uit elkaar gehaald.”
Ten Brinke leidde ook na de pauze zijn defensie prima, al kreeg de thuisclub nog een paar goede kansen. Ulftse doelpunten bleven uit. Een kwartier voor tijd bracht Van Beukering zijn broer Jhon (foto) in het veld voor Essen Gürbüz. Dat pakte goed uit. Jhon van Beukering speelde vier verdedigers uit en gaf de bal op maat aan Shiwan Hamdaziz, die voor de 0-2 eindstand zorgde.
Dinsdag vertrekt Jhon van Beukering, die zaterdag in het huwelijk trad en dat vierde met zijn ploeggenoten, naar Indonesië. “Daar gaat Jhon zich met Indonesië voorbereiden op de AFF-Cup, het kampioenschap van Zuid-Oost Azië.”
Dat toernooi wordt gespeeld van 24 november tot en met 22 december in Maleisië en Thailand. Van Beukering speelt met Indonesië zijn groepswedstrijden in poule B in Indonesië.

Eerste klasse E
SC Enschede – Germania    2-0
SDOUC – Presikhaaf           0-2
Achilles ’12 – AWC             0-0
Rheden – Babberich/L        4-3
Glanerbrug – Bemmel         4-1
Alverna – Silvolde               5-1

Stand aan kop
1. Alverna                    9-20
2. Silvolde                    9-17
3. AWC                         9-15
4. Presikhaaf                9-14
5. Rheden                    9-14
6. Bemmel                    9-14
7. Germania                 9-14            
8.  Glanerbrug              9-14
9. Babberich/L             9-13