Halve misstap ESA, Veluwezoom profiteert

1 oktober 2016 | Van onze AS-redactie

ESA heeft in de derde klasse A van het zaterdagvoetbal de eerste twee punten gemorst. de ploeg van trainer Peter Gerritsen kwam in Wekerom niet verder dan een gelijkspel (1-1) bij SDS ’55. Veluwezoom, dat met 4-0 won van SVP, profiteerde van die halve misstap en gaat nu alleen aan kop.

AVW ’66 maakte in Renkum korte metten met Redichem en won met maar liefst 7-2. In 3A is Veluwzoom met 12 uit 4 de enige ploeg zonder verliespunten. AVW ’66 (12 uit 5) en ESA (10 uit 4) zijn de directe achtervolgers.
SC Oranje hield tot de pauze gelijke tred (2-2) met SKV, maar moest na rust zijn meerdere erkennen in de bezoekers uit Wageningen. Mitxch de Vries had de thuisclub in de eerste minuut nog wel op 1-0 gezet met een fantastische goal van 25 meter. Na de gelijkmaker scoorde Nicky Peters uit een scrimmage 2-1, maar bij rust was de stand alweer gelijk. SKV was in de tweede helft uiterst productief en nam een 2-5 voorsprong. Bryan van Schooten zorgde nog voor 3-5, maar SKV had het laatste woord: 3-6.

az2000In de vierde klasse A verloor koploper AZ 200o met 2-1 bij Dodewaard. De bezoekers kwamen in de vijfde minuut door Yancey Baars nog wel op 0-1 na een prachtige dieptepass van Jeffrey Ponsteen, gevolgd door een prima voorzet van Rick van Vliet. “Maar de gelijkmaker viel helaas heel snel door balverlies op ons middenveld van Lorenzo Davids”, zei trainer Patrick Baltus van AZ 2000 na afloop. “Dodewaard kon toen zo het middenveld oversteken en voorzetten zonder dat onze verdedigers ingrepen.”
AZ 2000 kreeg nog voor de pauze drie opgelegde kansen via Cristian Batista, maar zijn vizier stond niet op scherp. Baltus: “Na de rust begonnen we slap en keken we snel tegen een 3-1 achterstand aan door geklungel in ons eigen strafschopgebied.”
De wedstrijd werd er daarna niet beter op. Baltus: “Het werd rommelig. Veel lange ballen en weinig overleg. Toch hebben we nog nog wat mogelijkheden gehad, maar het was niet onze wedstrijd. Na de mooie overwinning tegen De Paasberg staan we weer met beide benen op de grond. We kijken uit naar de volgende wedstrijd om dit recht te zetten.”

UITSLAGEN ZATERDAGVOETBAL
EERSTE KLASSE D
DETO – Berkum                          0-0
Hulzense Boys – Go Ahead K    1-6
KHC – Bennekom                        0-3
Nunspeet – DOS ’37                    0-2
SVZW – Duno D                           1-3  
WHC – Vroomshoopse Boys      1-0
FC Zutphen – De Esch                4-2

DERDE KLASSE A
SC Oranje – SKV                          3-6
Redichem – AVW ’66                  2-7
SDS ’55 – ESA                               1-1
De Treffers  – Zelos                     1-0
Uni VV – Advendo ’57                 1-1  
Veluwezoom – SVP                      4-0
Keizerstad is vrij

VIERDE KLASSE A
Dodewaard – AZ 2000                2-1
EMM – DVOV                               2-1
Krayenhoff – DVV                        2-3
Oranje Blauw – Excelsior Z        0-4 
De Paasberg – Nijmegen             4-1
SCH – Wodanseck                        4-1
VCA – Alverna                               5-2