Half dozijn goals vrouwen Eldenia

12 maart 2013 | Van onze AS-redactie

De voetbalsters van Eldenia hebben in de tweede klasse H geen steek laten vallen in de tweestrijd om de titel met Woezik. De Eldense ploeg scoorde thuis tegen Raalte een half dozijn treffers: 6-0.

Vieve Wenting zet het sterk gestarte Eldenia al vroeg op 1-0 na goed voorbereidend werk van Anouk Alon. De kansen stapelden zich in het eerste kwartier op voor de thuisploeg, maar de afronding liet te wensen over. Pas in de 40e minuut viel de tweede treffer. Na een aanval over links, kopte Femke Awater na een prima voorzet de bal tegen de touwen: 2-0.
Na rust kon Raalte het niet meer bolwerken. Eldenia voerde de score verder op door Ayse Alkan (3-0), Vieve Wenting (4-0), Bodine van Dijk (foto, 5-0) en Kyra Maetzdorf (6-0). Gezien het aantal kansen had de score nog veel hoger uit kunnen vallen.
Eldenia gaat nu alleen aan de leiding met 39 punten uit 15 wedstrijden. Het duel van concurrent Woezik (36 uit 14) werd afgelast. Zondag speelt Eldenia uit bij Witkampers (24 uit 14), de nummer drie op de ranglijst. De Eldense ploeg gaat woensdag in de vierde ronde van de strijd om de landelijke KNVB-beker eerst nog op bezoek bij Rhoon.