Guram Kashia terug in basis van Vitesse

10 februari 2012 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

Aanvoerder Guram Kashia keert terug in de hoofdmacht van Vitesse. Wilfried Bony en Anthony Annan ontbreken nog in verband met de Afrika Cup. Vitesse speelt zondag om 16.30 uur in De Kuip tegen Feyenoord.

Kashia ontbrak afgelopen zaterdag in de met 1-0 gewonnen thuiswedstrijd tegen NAC Breda. De verdediger lag met een heelontsteking op bed. Inmiddels is Kashia hersteld en zal hij zondag samen met Tomas Kalas het hart van de Arnhemse defensie vormen.
Spits Wilfried Bony en middenvelder Anthony Anna zullen tegen Feyenoord nog ontbreken. Annan speelt zaterdag met Ghana in de ‘kleine’ finale van de Afria Cup om de derde plaats tegen Mali. Ghana verloor woensdag in de halve finale met 1-0 van Zambia. Annan speelde de gehele wedstrijd.
Wilfried Bony moet het bij Ivoorkust doen met af en toe een invalbeurt, maar de aanvaller van Vitesse heeft dan ook Salomon Kalou en Didier Drogba, beiden van Chelsea, voor zich. In de met 1-0 gewonnen halve finale tegen Mali bleef Bony 90 minuten op de bank. Ivoorkust speelt zondag de finale tegen Zambia.
Tegen Feyenoord zullen ook Davy Pröpper (herstellende van een knieblessure) en Wimilio Vink (enkelblessure) ontbreken. Tijdens de training van vrijdag, op het kunstgras van AGOVV, viel rechterspits Renato Ibarra uit met een beenblessure.

Vermoedelijke opstelling Vitesse: Velthuizen, Van der Struijk, Kalas, Kashia, Van Aanholt, Van Ginkel, Van der Heijden, Büttner, Chanturia, Hofs, Havenaar.