Grote opluchting bij De Paasberg

3 mei 2011 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

De tuchtcommissie van de KNVB heeft De Paasberg voorwaardelijk uit de competitie gehaald. Dinsdagavond ging het bestuur van de Arnhemse club er vanuit dat die straf onvoorwaardelijk was. De opluchting is groot bij De Paasberg.

“Wij hebben woensdagochtend een brief gekregen, waarin staat dat De Paasberg naar aanleiding van de wanordelijkheden tijdens en na het gestaakte duel met Dierense Boys op zaterdag 23 april voorwaardelijk uit de competitie is gehaald met een proeftijd van een jaar”, vertelt Narin Moerlie, voorzitter van De Paasberg. “Zo hebben wij dat dinsdagavond niet op de internetsite Sportlink van de KNVB gelezen. Daar stond het woord ‘onvoorwaardelijk’ niet bij en er hebben meer mensen naar gekeken bij De Paasberg.”
Het bestuur van De Paasberg is dindag dus op een dwaalspoor gezet. Volgens een woordvoerster van de afdeling tuchtzaken van de KNVB staat op ‘Sportlink’ wel degelijk dat de straf ‘voorwaardelijk’ was. “Gewoon een paar kolommen meer aanklikken”, meldt de woordvoerster.
Moerlie wil zich daar verder niet druk over maken. “We zijn enorm opgelucht. Met deze straf, 4 punten in mindering, een geldboete en die voorwaardelijke straf kunnen we leven. We mogen zondag gewoon voetballen. We willen de competitie netjes afronden en daarbij ligt het accent niet op de prestatie.”
Behalve de voorwaardelijke straf en 4 punten in mindering kreeg De Paasberg 300 euro boete. Omdat er ook nog een voorwaardelijk straf stond van 200 euro, bedraagt de financiële schade voor De Paasberg in totaal 500 euro.
Het verbaast Moerlie dat de straf voor De Paasberg hoger is uitgevallen dan voor Dierense Boys. “Maar ik weet niet welke maatstaven de KNVB hanteert. Wij krijgen 4 punten in mindering, zij 2. Ook de geldboete voor Dierense Boys is lager. Maar er stond toch echt eerst publiek van Dierense Boys op het veld.”
De tuchtcommissie van de KNVB besloot verder het na 87 minuten gestaakte duel tussen Dierense Boys en De Paasberg niet uit te spelen. De stand op dat moment, 2-1 in het voordeel van Dierense Boys, wordt ook de eindstand.