Groeneveld bezig aan inhaalslag

6 juni 2011 | Van onze AS-redactie

Het gaat goed met Theo Groeneveld. De verdediger van SC Oranje die volgend seizoen bij FC Presikhaaf speelt, is volop aan het revalideren na zijn knie-operatie in april en hoopt fit aan het nieuwe seizoen te kunnen beginnen.

Groeneveld  (28), ooit een groot talent bij Vitesse, heeft zelfs al een paar keer meegetraind bij FC Presikhaaf waar hij intensief wordt begeleid door verzorger Rob Lagé, een ervaren man in zijn vakgebied. Groeneveld: “Op 1 april heeft de arts nog een stukje meniscus in mijn rechterknie weggehaald. Uit een mri-scan bleek er nog een scheurtje in te zitten. Ik doe inmiddels weer loopoefeningen en heb bij Presikhaaf ook een paar keer met de groep meegetraind. Ik voel nog wel steken en heb na een zware inspanning ook nog wel vocht in de knie. Maar ik heb wel het idee dat het beter gaat en vooral dat de knie stabieler is geworden. Rob Lagé behandelt mij een paar keer per week waardoor de knie ook weer soepel wordt.”
Groeneveld hoopt vurig dat de ellende nu definitief achter de rug is en dat hij klachtenvrij aan het nieuwe seizoen kan beginnen, het zou voor hem welhaast een bevrijding zijn. “De artsen zijn in totaal vijf keer ‘in mijn knie’ geweest, nu vind ik het wel genoeg. Een nieuwe kruisband, een infectie, twee keer een gescheurde meniscus, er was altijd wel wat. Bij RKHVV heb ik twee jaar met pijn gespeeld. Na elke wedstrijd had ik de hele week klachten. Dat is echt niet leuk”, vertelt de Arnhemmer, die nu mikt op het nieuwe seizoen: “Daar is inderdaad alles op gericht. En ik besef dat het een inhaalslag gaat worden. Ik train deze zomer gewoon door en zal twee keer per week loopoefeningen doen. Samen met Dennis van Beukering, want ook hij loopt mee het bos in. Ik hoop vurig dat het goed gaat en dat ik eindelijk van de klachten af kom.”
Theo Groeneveld is ervan overtuigd dat hij straks bij FC Presikhaaf van grote waarde kan zijn: “Ik heb ze dit seizoen natuurlijk geregeld zien spelen. Misschien hadden ze wel kampioen kunnen worden. Maar door de jeugdigheid van de ploeg was het spel wisselvallig. Het waren pieken en dalen, met nederlagen op het laatste moment.  Dat heeft met de jonge leeftijd te maken. Ik hoop door mijn ervaring iets te kunnen bijdragen. Rust brengen in de achterhoede, sturing geven, op die manier kan ik absoluut van meerwaarde zijn voor Presikhaaf. Maar eerst maar eens fit zien te worden.”
Groeneveld zal donderdag zijn nieuwe ploegmaten weer aan het werk zien in het Arnhem Cup-duel tegen zijn oude club RKHVV. “Dat verheug ik mij natuurlijk ook weer op. Ik heb door die blessures al jaren geen Arnhem Cup kunnen spelen. Daar baal ik echt van. ”
Groenevelds voetbalfocus zal binnenkort overigens wel even plaats moeten maken voor iets anders: “Eind volgende mand verwachten mijn vriendin en ik ons eerste kind. Voetbal is erg belangrijk, maar straks heeft dat toch even prioriteit.”