Groener en Röttger gasttrainers Swift

5 mei 2011 | Van onze AS-redactie

Paul Schuurkes, de nieuwe trainer van handbalclub Swift, begint op 20 juni officieel aan de voorbereiding op het komende seizoen. Daarvoor treden Rob Groener en Sjors Röttger enkele malen als gasttrainer op voor de mannenselectie.

Schuurkes, de opvolger van Johann Peters, heeft op maandag 16 mei een gesprek met de selectiegroep van de eredivisionist. Sjors Röttger, oud-bondscoach van het Nederlands damesteam, en Rob Groener, oud-speler en oud-trainer van de mannen van Swift, nemen de groep in de weken daarna enkele malen onder handen. Groener doet dat in ieder geval op de woensdagen 1 en 8 juni.
“Met die gasttrainers zijn we heel blij”, zegt Joop Peters, bestuurslid technische zaken van Swift.
Paul Schuurkes gaat op 20 juni aan de slag. “Dat wordt voorbereidingsfase 1”, legt Peters uit. “Dan wordt er tot en met 8 juli op maandag, woensdag en vrijdag getraind. Daarna volgt een vakantie van 3 weken en vanaf de eerste maandag in augustus starten we met het tweede deel van de voorbereiding. Die loopt tot de start van de competitie. In die periode zijn er 5 activiteiten per week. We sluiten af met het jaarlijkse toernooi bij Hurry Up.”