Groener en Polman naar WK handbal

13 juni 2015 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

Bondscoach Henk Groener (foto) en handbalster Estavana Polman gaan met Oranje naar het WK in Denemarken, in december. De Nederlandse ploeg verloor zaterdag met 25-23 bij Tsjechië, maar had het thuisduel in Arnhem met 33-23 gewonnen.

Net als in de thuiswedstrijd begon Oranje in Most stroef aan het duel met Tsjechië. De thuisploeg nam een 3-0 voorsprong en pas na acht minuten trof de ploeg van de Arnhemse bondscoach Henk Groener voor de eerste keer het vijandelijke doel. Tsjechie had in de eerste helft de grootste voorsprong bij 9-5, maar Oranje had die achterstand bij rust tot 11-10 teruggebracht.
Na de pauze kwam Oranje na een achterstand van drie treffers op gelijke hoogte, maar het leek toch nog even spannend te worden toen de Tsjechische vrouwen halverwege de tweede helft met 20-15 de leiding namen. De Nederlandse vrouwen kwamen echter knap terug tot 20-20 en daarmee was de hoop op plaatsing voor het WK bij Tsjechië verdwenen. Het thuisland trok echter nog wel de zege naar zich toe: 25-23.
Opvallend was dat de Arnhemse Estavana Polman (foto) in deze wedstrijd niet tot scoren kwam.

De loting voor het WK in Denemarken, dat wordt gehouden van 5 tot en met 20 december 2015 in Denemarken, is op woensdag 24 juni in Kolding. aan het WK nemen 24 ploegen, verdeeld over zes poules, deel. Behalve om de wereldtitel wordt er op het WK ook gestreden om directe plaatsen voor de Olympische Spelen in Rio de Janeiro en plaatsten in een van de drie olympische kwalificatietoernooien.

Bron: nhv.nl