Groeiende onrust bij Vitesse

28 februari 2011 | Van onze AS-redactie

De onrust bij Vitesse neemt toe. Vlak na de blamage tegen Heracles (6-1) zou het in de kleedkamer van de Arnhemmers bijna tot een handgemeen zijn gekomen tussen aanvoerder Slobodan Rajkovic en aanvaller Haruna Babangida.

Volgens Voetbal International liepen de gemoederen in het Vitesse-kamp hoog op. Rajkovic kreeg volgens het blad ruzie met Haruna Babangida, die zijn shirt richting de verdediger gooide. Rajkovic reageerde woest, waarop een handgemeen ternauwernood voorkomen kon worden. Het tekent wel de hoog opgelopen spanningen in de selectie.

Voorzitter Merab Jordania (foto) zat op de tribune in Almelo  en moet zich diep hebben geschaamd. Hij werd nota bene vergezeld door twee scouts van FC Barcelona. Zij waren speciaal naar Nederland gekomen om de ontwikkeling te zien van het talent Marti Riverola, die echter niets kon uitrichten.
Ook de achterban van Vitesse begint zich te roeren. Zondagochtend meldden 50 boze fans zich op de training op Papendal.  Sommigen staken vuurwerk af. Na de training gingen zij in discussie met trainer Ferrer en aanvoerder Rajkovic.