Goede spel ESCA wordt niet beloond

15 oktober 2011 | Van onze AS-redactie

ESCA heeft de Arnhemse derby in 4A tegen SC Oranje verloren. Op sportcomplex Valkenhuizen werd het 1-2, maar de thuisclub kon met opgeheven hoofd van het veld stappen.

ESCA had ook iets recht te zetten, want de 8-5 nederlaag van vorige week had sporen nagelaten. De liet vanaf het begin zien, dat het geleerd had van het duel met Alverna. De groen-witten toonden lef in de duels tegen het fysiek veel sterkere Oranje.
Het goede spel werd na 10 minuten beloond door een doelpunt van Joris Daniels. Oog in oog met de keeper rondde hij koelbloedig af. Lange tijd leek de eerste helft met die 1-0 stand te eindigen. Uit een vrije trap maakten de bezoekers echter gelijk door Mitch de Vries: 1-1. De anders zo betrouwbare doelman Bart Dopper ging daarbij niet geheel vrijuit.
ESCA kwam daarna bijna weer op voorsprong door een schot van Tim Houweling. Zijn inzet belandde echter op de paal.
Na de hervatting gingen beide ploegen op jacht naar de tweede treffer. SC Oranje was daarbij het gelukkigst. Aan de winnende treffer hing echter een buitenspelluchtje: 1-2. In het alles-of-niets offensief kreeg ESCA nog kansen, maar ook de gasten verschenen door de geboden ruimte nog enkele malen gevaarlijk voor het doel van ESCA.
“Een gelijkspel had de verhoudingen wat beter weergegeven”, zei ESCA-trainer Stef Kool na afloop. “Jammer van het verlies, maar het vertoonde spel biedt veel perspectief.”
Trainer Frank Koch van SC Oranje was blij met de zege, maar die had wat hem betreft ook hoger uit mogen vallen. “Na de 1-1 waren wij de bovenliggende partij en in de tweede helft heeft ESCA geen kans meer gehad. een paar afstandschoten, maar dat zijn geen kansen. Wij stonden nog een keer alleen voor de keeper en Nayel Ben Ahmed had pech bij de afronding. Hij schoot 3 keer tegen de lat.”
Koch maakte ESCA nog wel een compliment. “Een aardige ploeg en in het begin vond ik ze heel goed.”

Uitslagen 4A
ESCA – SC Oranje                 1-2
DUNO – EMM                         2-1
Oranje Blauw – AZ 2000      2-1
Ede Victoria – Wageningen  2-1
DVE Trajanus – Wodanseck 6-0
Germania – Alverna              2-4