Goed nieuws bij VVO: veilig en een nieuwe trainer

14 mei 2018 | Van onze AS-redactie

Voor VVO was het zondag de ‘goed nieuws show’. Het eerste elftal speelde zich in de derde klasse C bij AD ’69 door een 5-0 zege veilig. Het Velpse bestuur kon de selectiegroep toen ook mededelen dat er in Martijn van de Hel voor volgend seizoen een opvolger was gevonden voor de naar Concordia Wehl vertrekkende trainer Maik Angenent.

VVO vertrok zondag naar Aalten in de wetenschap dat het bij een zege niet meer kon worden ingehaald door Keijenburgse Boys en AD ’69. “Bij AD ’69 had ik niet het gevoel dat ze zich op voorhand bij verlies hadden neergelegd, maar het heilige vuur was er ook niet”, zei VVO-trainer Maik Angenent na afloop.
Halverwege de eerste helft kwam de Velpse ploeg op voorsprong door Joost Baarslag: 0-1. Na rust liep het in de openingsfase even wat minder bij VVO. “Wij gaven minder druk en zo ook wat meer ruimte weg, waardoor AD wat vaker bij onze zestien verscheen”, vertelde Angenent.

De 0-2, tien minuten na de pauze van Sam van den Nieuwenhof, werkte bevrijdend. De aanvaller had in verband met zijn studie in Amsterdam enkele weken geleden al afscheid genomen van VVO, maar was zondag toch weer van de partij. Angenent: “Sam wilde nog wat betekenen voor de club en was bereid mee te doen. Daar was ik blij mee. Hij miste misschien wat ritme, maar door zijn drive was hij weer van veel waarde.”
Na die tweede treffer kon VVO de score verder uitbouwen. Joost Baarslag (0-3 en 0-4) en Menno Arentsen bepaalden de eindstand op 0-5. Keijenburgse Boys kan nog op hetzelfde aantal punten komen als VVO (25), maar in dat geval is het doelsaldo van VVO (nu min 2) ten opzichte van de Achterhoekse ploeg (min 36) doorslaggevend.

VVO is dus verzekerd van nog een seizoen derde klasse. Angenent (foto), die na drie seizoenen vertrekt, was er blij mee. “Want ik denk dat wij mentaal niet sterk genoeg waren geweest om om nog in de nacompetitie te spelen”, opperde Angenent. “Omdat wij er nooit rekening mee hadden gehouden in die situatie verzeild te raken. We wilden voor de prijzen meedoen en dat is niet gelukt. Blessures, schorsingen en het vertrek van spelers hebben een rol gespeeld. maar uiteindelijk ben ik trots op wat we hebben achtergelaten.”

Boekte VVO op zondag sportief succes, de zoektocht naar een nieuwe trainer werd een dag eerder succesvol afgesloten. Trainer Martijn van de Hel zegde zijn komst naar sportpark De Pinkenberg voor het nieuwe seizoen toe. De 41-jarige Apeldoorner is vanaf 2012 in dienst van Eerbeekse Boys. Tot 2015 als assistent-trainer, de afgelopen drie jaar als hoofdtrainer. Onder zijn leiding promoveerde Eerbeekse Boys in 2016 naar de derde klasse. Bij Eerbeekse Boys is Van de Hel ook hoofd jeugdopleiding.
Eerbeekse Boys wordt met ingang van komend seizoen echter een zaterdagclub. Voor Van de Hel was dat een reden het dienstverband met de club te beëindigen.

Stand derde klasse C (onderin)
10. VVO                       24-25
11. FC Trias                 24-22
12. Keijenburgse B    24-19
13. AD ’69                    24-18
14. Groessen               24-12
De nummer 14 degradeert rechtstreeks, de nummers 12 en 13 spelen nacompetitie.

* Foto rechtsmidden: Sam van den Nieuwenhof (geel-zwart tenue) in een ‘onderonsje’ met Jaimy Vahlkamp tijdens het duel VVO – MASV, in de eerste wedstrijd van het seizoen. (Foto: Nico Kooij)