Tjallingii geniet bij afscheid

28 september 2016 | Van onze AS-redactie

Maarten Tjallingii had het prachtig gevonden. Tal van prominente wielrenners waren woensdag van de partij tijdens de ronde van de Paasberg, het afscheidsfeestje van de Arnhemse coureur. “Het is een eer om zo afscheid te mogen nemen. Samen met jullie is dit een succes geworden. Het was mijn laatste kunstje op de fiets”, sprak Tjallingii tot zijn collega ‘s, fans en buurtbewoners.

 

Uiteraard ging Tjallingii als eerste over de meet na een uur en drie extra ronden koers. De Arnhemse coureur van Lotto-Jumbo was met Jos van Emden weggesprongen uit het peloton en bij het ingaan van de laatste ronde hield Van Emden het voor gezien. Hij haalde het voorwiel uit zijn fiets, sommeerde ook de renners uit het peloton te stoppen en vormde met zijn collega ’s een prachtige erehaag. Een halve minuut later draaide Tjallingii vanaf de Bronbeeklaan linksaf de Kloosterstraat in. Onder luid applaus van het talrijk opgekomen publiek ging Tjallingii over de streep. Zo kwam er een einde aan de prachtige wielercarrière van Tjallingii.

Tal van prominente renners waren erbij. Moreno Hofland, Jos van Emden, Rob Harmeling, Frans Maassen, Kenny van Hummel, Steven Rooks, Luuc Bugter, Bram Tankink, Wilco Kelderman, Leon van Bon en vele anderen. Ze wilden het afscheidsfeestje van Maarten Tjallinggi niet missen.
Voor aanvang van de koers had Tjallingii uit handen van sportwethouder Gerrie Elfrink de Zilveren stadspenning van Arnhem. Elfrink: “Als eerbetoon voor je loopbaan en je betrokkenheid bij diverse Arnhemse ontwikkelingen op sportgebied.”

De gehele dag had in het teken gestaan van ‘Maarten Tjallingii ’s Fiets Feest. ’s Middags deden tientallen kinderen van de Julianaschool, de Witte School en de Boomhut mee aan de ‘dikke bandenrace’, waarvoor op het terrein van korfbalclub Oost-Arnhem een parcours was uitgezet. De organisatie daarvan lag in handen van Tjallingii zelf en zijn vrouw Petra Hofs.

*Foto boven: Maarten Tjallingii wordt na de koers toegejuicht door het publiek. (Foto: Sjors Dreuning)
* Onderstaande beelden zijn gemaakt door Sjors Dreuning.

 

Klik hier voor beelden van de start van de Ronde van de Paasberg.
Klik hier voor meer beelden van de Ronde van de Paasberg.