Glenn Lemein staat voor altijd in de geschiedenisboeken van de Arnhem Cup

7 juni 2018 | Van onze AS-redactie

De naam van Glenn Lemein staat sinds dinsdagavond voor altijd in de geschiedenisboeken van het toernooi om de Arnhem Cup. Met een fantastische treffer, na een pass van Mark Schulte en klaarleggen van Jaimy Toonen Dekkers, opende Lemein als ‘derde man’ voor AVW ’66 de score in de finale tegen Eendracht. De Westervoorters wonnen uiteindelijk met 2-1.

Lemein was maar wat gelukkig met zijn treffer, want de middenvelder kon niet terugkijken op een glorieus seizoen. “Door een gekneusde meniscus en een ontstoken pees heb ik heel wat gemist”, zei Lemein. “Maar ik ben op de weg terug.”
Na de openingstreffer sloeg AVW ’66 in de finale tegen Eendracht via Robin van Otegem nogmaals toe. “Maar het werd uiteindelijk voor ons lastiger dan verwacht”, sprak Lemein. “Eendracht heeft best een goede ploeg en we hadden er al op gerekend dat ze er hard voor zouden knokken. Dan moet je dus snel een paar goals maken en dat deden we.”

AVW ’66, spelend zonder aanvoerder Mick Steenvoorden, Mike Teeuw en topscorer Martijn Derksen, drukte echter niet door. Lemein: “We zagen dat Eendracht wat vermoeid raakte en namen het daarna wat te gemakkelijk op. We misten ook nog drie goede kansen en toen Eendracht 2-1 maakte, kregen we het daarna nog knap lastig. Bram (van Riezen, red.) keepte gelukkig heel goed. Hij heeft ons er in de slotfase doorheen gesleept.”

Lemein was blij met de zege in de Arnhem Cup. “Ploegen als Duno en RKHVV zijn vooraf de favoriet in het toernooi. Maar toen die twee clubs waren uitgeschakeld, voelden we dat wij die Arnhem Cup konden winnen.”

AVW ’66, dat in 1994 de Arnhem Cup won ten koste van VDZ (2-0) en in 2013 na een 1-1 eindstand na strafschoppen te sterk was voor ESA, schakelde in de 49e editie achtereenvolgens ESA (3-0), VDZ (4-1) en SML (uit). De ploeg van trainer Wouter van der Ent mag zich daarom een terechte winnaar noemen. Eendracht gaf niettemin meer dan goed partij. 

Na de 2-1 drong Eendracht flink aan. “We zijn vol voor de gelijkmaker gegaan, maar de bal wilde er niet in”, zei een teleurgestelde Michel de Kinkelder, aanvaller van Eendracht, na afloop. “het zat ons ook niet mee, maar van een ploeg als AVW ’66 kun je natuurlijk verliezen.”

* Foto rechtsboven: Glenn Lemein haalt uit en zet AVW ’66 op een 1-0 voorsprong. (Foto: Nico Kooij).
* Foto linksmidden: Glenn Lemein is in de achtervolging op Jaimy Toonen Dekkers, die de bal bij de openingstreffer aflegde. Op de achtergrond bal Robin van Otegem. (Foto: Nico Kooij)