Gil Muiños: ‘Derby’s krenten in de pap’

20 juni 2011 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

“Een leuke competitie met daarin goed voetballende ploegen”, zegt Ricardo Gil Muiños, trainer van Arnhemse Boys, over de derde klasse D van het zondagvoetbal. “Dat wordt voor ons een uitdaging.”

De KNVB maakte maandag de indeling van het amateurvoetbal bekend, maar voor Arnhemse Boys verandert er niet zo heel veel. Net als vorig seizoen is de hoofdmacht opnieuw ingedeeld in 3D. “Ik vind het wel jammer dat VDZ niet bij ons in de klasse zit”, meent Gil Muiños. “Ik speel het liefst zo veel mogelijk derby’s. Die zijn beladen, er wordt meer over gesproken en ze trekken meer mensen. Daar doe je het toch ook een beetje voor.”
Stadgenoot SML is wel ingedeeld in 3D. Gil Muiños: “Daar ben ik blij mee, want we zijn het gedegradeerde MASV ook al kwijtgeraakt.”

Het was trainer Willy Melchers van VDZ om het even waar zijn ploeg was ingedeeld. Toch niet een beetje blij met 3C, omdat die klasse als wat zwakker dan 3D staat aangeschreven? “Wat heet blij. Dat zal dan eerst nog moeten blijken”, zegt Melchers. “Ik geloof dat een meerderheid van de spelers wel een voorkeur had voor 3C, maar erg uitgebreid is daar niet over gesproken. Ik weet ook niet of het bestuur een voorkeur heeft aangegeven bij de bond. Het maakt mij persoonlijk niets uit.”