Gevoelig verlies voor AVW’66

28 januari 2012 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

AVW’66 heeft in de strijd om de titel in de tweede klasse H van het zaterdagvoetbal een gevoelige nederlaag geleden. De Westervoortse formatie verloor met 1-0 bij Vroomshoopse Boys. De enige treffer viel 12 minuten voor tijd.

“We zitten, net als aan het begin van dit seizoen in een fase waarin we wisselvallig presteren”:, zei een teleurgestelde AVW-trainer Scott Calderwood na afloop. “We hebben deze wedstrijd weer gedomineerd, maar toch weer verloren.”
AVW’66 miste een groot aantal spelers, maar daar wilde Calderwood zich niet achter verschuilen. De gasten verschenen tweemaal alleen voor de keeper, maar bin van Otegem en Rick Freriks hadden geen geluk bij de afronding. Die missers kwamen AVW’66 duur te staan. In de 78e minuut speelde Niels Schoenaker te zacht terug op zijn doelman. De spits van Vroomshoopse Boys maakte van dat buitenkansje dankbaar gebruik: 1-0.
“Kwalitatief hebben wij een betere ploeg dan Vroomshoopse Boys, maar we waren te slordig in balbezit. Daarnaast missen we toch een beetje die over-mijn-lijk-mentalitei”, zei Calderwood, die zijn ploeg geen geen gebrek aan inzet verweet.

Uitslagen Tweede klasse H
Oranje Nassau – ESA                      0-5
Vroomshoopse Boys – AVW’66       1-0
Enter Vooruit – De Esch                  4-2
SVVN – ASC’62                               0-3
Nieuwleusen – Sparta Enschede      1-1
OZC – Den Ham                              1-1
Gazelle Nieuwland – Drienerlo        3-1