Gestaakt duel wordt niet uitgespeeld, VDZ door in Arnhem Cup

10 april 2019 | Van onze AS-redactie

De wedstrijd De Paasberg – VDZ, dinsdagavond in de 39e minuut gestaakt bij een 0-1 stand, wordt niet uitgespeeld. De toernooileiding van de Arnhem Cup heeft VDZ als winnaar van dit voorrondeduel aangewezen. De ploeg van trainer Habib Al Mohsinawi speelt dinsdag 16 april in de eerste ronde thuis tegen DVOV.

Daan van der Held. (Foto: VDZ)

Arbiter Marcel Brandenbarg staakte de wedstrijd dinsdag na een zware overtreding op Daan van der Held. De verdediger van VDZ brak na een wilde tackle van Joey Janssen van De Paasberg zijn kuitbeen en scheurde daarbij ook zijn enkelbanden. Janssen kreeg rood, Van der Held werd per ambulance afgevoerd naar het ziekenhuis. Hij wordt woensdag 17 april geopereerd.

Ben van der Horst

De toernooileiding van de Arnhem Cup kwam woensdagochtend bijeen om een besluit te nemen over het gestaakte duel. “We hebben besloten de wedstrijd niet uit te spelen en VDZ als winnaar aan te wijzen”, vertelde toernooileider Ben van der Horst. “Wij hebben daarover vooraf ook al contact gezocht met secretaris Adrie van der Beek van De Paasberg. Hij toonde alle begrip als we zouden besluiten VDZ als winnaar aan te wijzen. Hij was het er ook honderd procent mee eens.”

Volgens Van der Horst zijn in deze zaak alleen maar verliezers. “Ook bij De Paasberg waren de mensen aangedaan. Juist omdat er tot op dat moment helemaal niets was gebeurd. Maar het allerergste is het natuurlijk voor Daan van der Held. Met hem hebben we ook al contact gehad en hem veel sterkte gewenst.”

Dinsdagavond maakte Adrie van der Beek al bekend dat het bestuur van De Paasberg donderdagavond bijeen komt om zich te beraden over te nemen maatregelen.