Gerrit Breeman stapt uit Raad van Commissarissen Vitesse

12 juli 2017 | Van onze AS-redactie

Gerrit Breeman is opgestapt als lid van de Raad van Commissarissen (RvC) van Vitesse. De 62-jarige Arnhemmer was pas in januari van dit jaar toegetreden tot de RvC als opvolger van Kees Bakker. Henk Parren, lid van het Stichtingsbestuur van Vitesse, neemt per 15 juli de taken van Breeman in de RvC over. Dat meldt Vitesse op haar clubwebsite.

De combinatie van taken bij Volkshuisvesting Arnhem en die bij Vitesse waren volgens Breeman (foto), die directeur is van Volkshuisvesting Arnhem, lastig te combineren. ‘Ik streef ernaar om zaken goed en zorgvuldig in te vullen, dat is voor mij een principieel gegeven. Vandaar dat ik de keuze heb gemaakt om mijn taken bij Vitesse te beëindigen. Mijn tijd bij Vitesse was kort en fantastisch. Vanaf nu volg ik Vitesse weer vanaf de Charly Bosveld tribune’, zegt Breeman op de clubwebsite van Vitesse.

Dat betekent dat Breeman ook afscheid neemt als voorzitter van het Stichtingsbestuur van Vitesse, waarin ook Albert van ’t Blik en Henk Parren zitting hebben. Parren maakt als afgevaardigde vanuit Supportersvereniging Vitesse al langer deel uit van het Stichtingsbestuur, dat gerechtigd is met een persoon zitting te nemen in de Raad van Commissarissen.  Het Stichtingsbestuur is houder van het ‘gouden aandeel’ en waarborgt de identiteit en continuïteit van Vitesse. De Raad van Commissarissen houdt toezicht op het beleid van Joost de Wit (algemeen directeur) en Mohammed Allach (technisch directeur). In die RvC zitten Yevgeny Merkel (voorzitter) en Valeriy Oyf (lid), de rechter- en linkerhand van clubeigenaar Alexander Alexander Tsjigirinski.