Geniale hakbal Bony velt Feyenoord

2 september 2012 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

Met een geniale hakbal heeft Wilfried Bony (foto) Vitesse op aangeven van Mike Havenaar de overwinning bezorgd tegen Feyenoord: 1-0.  Het doelpunt in Gelredome van de verder onzichtbatere spits viel in de blessuretijd.

Beide ploegen hielden elkaar in de eerste helft op een bomvol middenveld in evenwicht en grote kansen vielen er niet te noteren. Vitesse mocht niet klagen dat arbiter Blom de bal niet op de stip legde, toen Marco van Ginkel zijn tegenstander Kelvin leerdam binnen het strafschopgebied onderuit trok.
Na de hervatting kwam er meer leven in de brouwerij. Na een sterk begin van Vitesse trok Feyenoord het initiatief naar zich toe. Doelman Piet Velthuizen hield Lex Immers met een geweldige reflex van scoren af en even later had Velthuizen na weer een redding (inzet Ruben Schaken) geluk dat diezelfde Immers in de rebound rakelings naast schoot.
Vitesse was na rust eenmaal gevaarlijk, toen Jonathan Reis alleen op doelman Erwin Mulder van Feyenoord af mocht gaan. Mulder redde met de voet.
Toen iedereen zich al verzoend leek te hebben met een gelijkspel, sloeg Wilfried Bony toe. Aanvallend had Bony nog helemaal niets laten zien, maar met zijn geniale hakbal schreef hij wel geschiedenis. Na 10 duels zonder zege in Gelredome won Vitesse voor het eerst sinds februari 2002 weer eens van Feyenoord.
Zo kreeg de rentree van Theo Janssen bij Vitesse extra glans. De middenvelder speelde de gehele wedstrijd. Doelman Piet velthuizen van Vitesse werd uitgeroepen tot ‘man van de wedstrijd’.