Gelijkspel Westervoort bij GVA

19 september 2010 | Van onze AS-redactie

Sportclub Westervoort is ondanks een gelijkspel bij GVA nog steeds medekoploper in de vijfde klasse D. De ploeg van trainer Bob Hartemink bleef in Doornenburg op 1-1 steken.

Op papier was GVA-Westervoort een topper, maar daar was op het veld weinig van terug te zien. Voor rust golfde het spel op en neer, maar tot veel kansen kwamen beide ploegen niet. De beste was in de eerste helft voor de bezoekers. Jordie Hengelman ontsnapte aan zijn bewaker en leverde een prima voorzet af op Tim Mecking. Zijn kopbal werd door een verdediger van GVA echter van de lijn gehaald.
Na rust had Westervoort het betere van het spel. De gasten voerden de druk op en op aangeven van Timothy Polman zorgde invaller Jan Hein Wisse voor 0-1. De bezoekers verzuimden door te drukken en liepen steeds meer achteruit. Dat bleef niet zonder gevolgen. GVA kwam op prachtige wijze gelijk. Doelman Edwin Huuskes van Westervoort zag de bal buiten zijn bereik in de kruising verdwijnen. Meteen na de gelijkmaker behoedde de Westervoortse keeper zijn ploeg voor een achterstand door een alleen voor hem opduikende aanvaller van GVA van scoren af te houden.
Jordie van Doesburg, vorig seizoen nog A-junior, behoorde tot de uitblinkers bij Westervoort.

Overige uitslagen vijfde klasse D
Sprinkhanen – Warnsveldse Boys      1-1
MvR – Steenderen                                 2-2
Baakse Boys – RKPSC                           2-4
Be Quick Z – SDZZ                                0-2
Loo – Eendracht                                   8-1