Gelijkspel VVO A1 tegen koploper

24 november 2011 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

VVO A1 is er niet in geslaagd dichter bij koploper Pax A1 te komen. De Velpse ploeg van trainer Willem Visser bleef op sportpark De Pinkenberg op 1-1 steken.

EERSTE KLASSE 25
VVO A1 – Pax A1 1-1 (0-0).

Pax A1 had alle voorgaande 10 duels gewonnen en er was VVO A1 dus alles aan gelegen om de 3 punten in eigen huis te houden.
Pax A1 begon zeer afwachtend en gooide bovendien veel fysieke kracht in de strijd. “Dat was bekend en daarom was de opdracht om over de grond te voetballen”, sprak trainer Willem Visser van VVO A1.
Het spel speelde zich voor rust voornamelijk op het middenveld af, waarbij beide ploegen nauwelijks kansen kregen.
Vlak na de pauze kreeg de spits van Pax een grote kans, maar hij kopte naast. Het spel golfde daarna op en neer. In de 55e minuut werd VVO-er Yumi Plat na een goede actie gevloerd. Sam van den Nieuwenhof benutte de toegekende strafschop loepzuiver: 1-0.
Nauwelijks 10 minuten kreeg Pax een fel omstreden strafschop. “Eerst werd Andrew Matthias naar de grond getrokken door een speler van Pax en daarna werd Sam van den Nieuwenhof belaagd door 2 Pax-spelers, waarbij hij de bal nog wel over de lijn schoot. Maar de bal ging ineens op de stip”, zei Willem Visser.
Doelman Niels Wiersma (foto) stopte de strafschop, maar uit de ontstane scrimmage werd het toch 1-1.
De scheidsrechter had het duel daarna niet meer in de hand en trok uiteindelijk 10 gele kaarten (7 voor Pax en 3 voor VVO).
Visser: “Pax probeerde met alle middelen het punt mee naar Hengelo te nemen en dat is ze gelukt. Wij hebben een uitstekende inzet getoond en ik vond ons voetballend ook iets beter. Vooraf teken je misschien voor een punt tegen de koploper, maar achteraf had VVO moeten winnen.”
Visser noemde de keepers van beide ploegen de 2 uitblinkers van de wedstrijd.
Pax A1 gaat in de eerste klasse (25) aan de leiding met 31 punten uit 11 duels. DCS A1 (24 uit 11) en VVO A1 (23 uit 11) volgen op grote achterstand.

Uitslagen Eerste klasse 25
VVO A1 – Pax A1                          1-1
AVW’66 A1 – DCS A1                   5-2
Silvolde a1 – FC Trias A1            2-1
Westervoort A1 – RKZVC A1      4-0
Jonge Kracht A1 – Rheden A1    1-2
Longa’30 A2 – Doetinchem A1  3-2