Gelijkspel opsteker voor AVW’66

26 maart 2011 | Van onze AS-redactie

Grote opluchting bij AVW’66. Enkele dagen na het vertrek van Roberto Straal bleef de Westervoortse ploeg overeind tegen de nummer twee, SDV Barneveld: 0-0. “Een geweldige opsteker”, zei trainer Fred Hakvoort.

Hij nam deze week samen met Wim Pol het stokje over van Roberto Straal en diens assistent Thijs Koevoet, die er niet in slaagden om de ploeg in het gareel te krijgen. Of het duo Hakvoort-Pol daarin daarin wel slaagt is niet zeker, maar de eerste slag is binnen. Een gelijkspel tegen de nummer twee van de eerste klasse D is immers een prima prestatie.
Fred Hakvoort wilde niet zover gaan om te stellen dat het lek nu boven is. “Maar de aanzet is gegeven. Er stond een team. De koppies gingen dezelfde kant op en er is kei- en keihard gewerkt.”
Het trainersduo had het elftal iets gewijzigd: Mick Steenvoorden stond in de spits (“Omdat hij balvast is. Dat ging bij vlagen goed”, meldde Hakvoort) en Kevin Walsh had een rol als controlerende middenvelder, wat hij volgens Hakvoort niet slecht heeft gedaan. “Alleen moet er nog wel meer voetbal in komen.”
De trainer had geen hoge pet op van Barneveld, op papier een grootmacht in het zaterdagvoetbal. Hakvoort: “Die ploeg speelt puur op de lange bal en gokt dan een beetje op de klutsballen. Dat viel me enorm tegen.” AVW’66 had er in de eerste helft nauwelijks moeite mee en verschafte zich zelfs een mooie kans, maar Mick Steenvoorden miste die.
Na rust bleven de Westervoorters overeind en gaven geen kansen weg. Met een beetje mazzel had zelfs de winnende treffer voor AVW kunnen vallen, maar Aram Lak en Robin van Otegem misten net dat beetje geluk.
Een overwinning zou misschien ook wel een beetje te veel van het goede zijn geweest. AVW’66 was al lang blij met dit winstpunt. Hakvoort: “Voor het vertrouwen is dit een prima uitslag.”

Andere uitslagen 1D:
Zutphen – DOS Kampen     2-0
WVF – Zwart Wit ’63              0-1
VVOG – Bennekom               0-0
DZC ’68 – Be Quick ’28        1-1
DOS ’37 – FC Horst              1-1