Gelijkspel helpt AVW ’66 aan titel

4 mei 2013 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

AVW ’66 heeft de buit binnen. Door een gelijkspel (2-2) bij Enter Vooruit is het kampioenschap in de tweede klasse H voor de Westervoortse ploeg. AVW ’66 keert daarmee terug naar de eerste klasse waaruit het in 2011 degradeerde.

De vreugde bij AVW ’66 was na afloop groot. De Westervoortse ploeg incasseerde bij Enter Vooruit in de voorlaatste minuut nog wel de gelijkmaker (2-2), maar omdat ook concurrent ASC ’62 thuis Dieren slechts een punt pakte (1-1), was de titel een feit.
“We wisten bij ons laatste fluitsignaal dat Dieren net daarvoor gelijk had gemaakt”, vertelde trainer Stef van Meerveld van AVW ’66 na afloop. “Maar we moesten nog wel drie minuten wachten, want het was bij ASC nog niet afgelopen. Uiteindelijk kwam het verlossende telefoontje en hebben we op het veld gefeest.”
AVW ’66 nam in Enter al na twee minuten een voorsprong. Roy Bouwman scoorde uit een vrije trap: 0-1. Tien minuten later stond het gelijk. Doelman Marc van Ansem had het nakijken bij een vrije trap van 30 meter: 1-1. Opnieuw Roy Bouwman, de specialist, zorgde in de 24e minuut uit een vrije trap voor 1-2. Van Meerveld: “De keeper verwachtte een voorzet, maar Roy schoot de bal bij de eerste paal binnen.”
Na rust golfde het spel op en neer en het was meer spannend dan goed. Vlak voor tijd viel de gelijkmaker. Ruben Dissel van AVW ’66 veranderde de bal na een schot van richting, waardoor doelman Marc van Ansem kansloos was: 2-2.
“Het feest vieren we komende zaterdag na onze laatste thuiswedstrijd tegen Oranje Nassau”, zei Van Meerveld, die dit seizoen samen met Wim Pol verantwoordelijk was voor de Westervoortse hoofdmacht. “We vonden het op Dodenherdenking niet gepast om feest te vieren.

Uitslagen Tweede klasse H
Enter Vooruit – AVW ’66              2-2
Vroomshopse Boys – OZC           2-2
Bergentheim – DZC ’68               2-1
ASC ’62 – Dieren                         1-1 
Oranje Nassau – Be Quick ’28      1-1
Hulzense Boys – CJV ‘ers             1-1 
Nieuwleusen – Den Ham             0-4

Stand aan kop
1. AVW ’66                 25-50
2. ASC ’62                  24-46
3. Vroomshoopse B    24-44
4. Enter V                   24-40