Gehele elftal De Paasberg geschorst

28 april 2011 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

Het bestuur van De Paasberg heeft het complete basiselftal, dat zaterdag betrokken was bij de vechtpartij in het duel met Dierense Boys geschorst. De spelers mogen tot 1 augustus niet meer voor de Arnhemse club in actie komen.

“Wij kunnen op dit moment nog niet uitkristalliseren wie er allemaal bij de vechtpartij een rol hebben gespeeld. Daarom hebben wij deze beslissing genomen”, zegt voorzitter Narin Moerlie van De Paasberg. “De goeden moeten in dit geval onder de kwaden lijden, maar het is niet anders. Wij hebben nu meer tijd om de zaak uit te zoeken.”
De spelers die een hoofdrol hebben gespeeld bij de matpartij in Dieren kunnen mogelijk een nog langere straf tegemoet zien. Moerlie: Ik wil daar verder niet op vooruit lopen, maar die kans bestaat inderdaad.”
De Paasberg zal het seizoen afmaken met spelers uit lagere teams. De club is in de competitie van de vijfde klasse F met nog 2 duels voor de boeg nog volop in de race voor een plek in de nacompetitie en mogelijke promotie naar de vierde klasse. Dat De Paasberg die promotie nu eventueel misloopt, neemt Moerlie voor lief. “Dat is dan jammer. Uiteraard is het heel vervelend voor de club, maar dit gedrag kunnen wij niet tolereren.”
Ook in het toernooi om de Arnhem Cup mag trainer Ton Klijnhout geen beroep doen op de geschorste spelers. De Paasberg moet dinsdag 3 mei op bezoek bij Arnhemia.
Vooralsnog heeft het bestuur geen maatregelen genomen tegen supporters van De Paasberg, die zaterdag het veld opkwamen. Moerlie: “Voor zover wij het weten zijn die supporters alleen bezig geweest om mensen uit elkaar te halen. Maar mocht later blijken dat het anders ligt, dan zullen we ook in dat geval passende maatregelen treffen.”
De voorzitter van De Paasberg meent dat niet alleen zijn club schuldig is aan de matpartij in Dieren. “Ik heb het gevoel dat het bestuur van Dierense Boys het eigen straatje een beetje aan het schoonvegen is, maar supporters van Dierense Boys kwamen toch echt als eerste het veld op. Daarna is de zaak geëscaleerd.”
Het bestuur van De Paasberg stuurt donderdagavond de laatste rapporten op naar het bondsbureau van de KNVB in Deventer. Vrijdag neemt de voetbalbond dan een beslissing over het programma van zondag in de vijfde klasse F. In eerdere gevallen schrapte de KNVB hangende een onderzoek wel eens alle wedstrijden in een klasse.