Gehavend DVOV mist ook nog geluk

26 maart 2011 | Van onze AS-redactie

Een zwaar gehavend DVOV heeft het in 4B niet kunnen bolwerken tegen De Glind. Op sportpark De Pinkenberg ging de ploeg van trainer Richard Jansen met 3-1 onderuit.

De Glind verraste DVOV enigszins door met slechts 2 spitsen aan te treden. “Toen we de organisatie eenmaal hadden staan, was het al 0-2”, zei Jansen, die Francis Opoku de achterstand na 25 minuten zag terugbrengen tot 1-2. Nog voor rust claimde DVOV een strafschop toen diezelfde Opoku binnen de beruchte lijnen van achteren werd aangetikt en ten val kwam. De arbiter zag er geen strafschop in.
“Na de pauze werd bij 1-2 ook nog een treffer van Wilco Thenninga op advies van de grensrechter afgekeurd”, vertelde Jansen, die zijn ploeg complimenteerde met de getoonde inzet. “Maar we misten vandaag om verschillende redenen 6 spelers die er vorige week wel bij waren. Als zoveel spelers ontbreken, kun je dat bijna niet opvangen.”
De Glind besliste het duel in de 80ste minuut: 1-3.
Bij DVOV ontbraken zaterdag Jos Wit,  Arjan Burgers, Bart van der Saag, Germen Jansen, Jan Oosterbroek en Marcel Bremer. Tot overmaat van ramp viel Wouter Abbing na 10 minuten al uit met een knieblessure.
De nood was zo hoog dat trainer Richard Jansen Wilco Thenninga aan zijn selectie had toegevoegd. Thenninga was tweeënhalf jaar geleden gestopt en traint zo af en toe eens mee met de selectie van DVOV.

Uitslagen 4B
Redichem – De Kieviten            6-3
Ostrabeke – Wodanseck           6-0
Ede/Victoria – Rood-Wit ’58    2-3
Wageningen – Duno                  2-1
DVOV – De Glind                        1-3