Gehavend Arnhem Eagles komt tegen Blauw Wit net tekort

1 november 2017 | Van onze AS-redactie

De basketballers van Arnhem Eagles hebben in de eerste divisie A hebben geen vervolg kunnen geven aan de krappe, maar knappe zege op River Trotters. De ploeg van trainer Derk Jan Hulstein verloor zondag in sporthal de Omnibus met 56-63 van Blauw Wit.

Arnhem Eagles trad gehavend aan. Forward Bas de Leeuw had aan het duel met River Trotters een lichte knieblessure overgehouden en PieterĀ  van den Braak was op de training door zijn rug gegaan. Forward Youp Berns ontbrak wegens de geboorte van zijn dochter en spelverdeler Mylthon Poulino is nog zeker tot januari niet inzetbaar.
Met de teruggekeerde jongeling Luchino Kambel en veteraan Frank van Druyten werd Arnhem Eagles vanaf de eerste minuut afgetroefd op felheid en slimheid door de mannen uit Roosendaal. “Aanvallend liep het nog wel, maar we scoorden vooral via individuele acties en dat hou je als team niet vol”, vertelde topscorer Guido Groenendijk (20 punten) na afloop.
Vlak voor het rustsignaal scoorde Blauw Wit nog met een verre driepunter, waardoor de bezoekers met een 28-41 voorsprong aan de pauze begonnen. in het derde kwart was er sprake van evenwicht tussen beide ploegen en met een voorsprong van 10 punten voor Blauw Wit leek het duel als een nachtkaars uit te gaan. Groenendijk: “Maar onze coach liet ons in het laatste kwart in een zoneverdediging staan en dat sorteerde meteen effect. De aanvallen van Blauw Wit werden keer op keer ongedaan gemaakt en door een score van de snelle Mees Geurts kwamen we terug tot op 3 punten.”
Arnhem Eagles leek nog te gaan stunten, maar in de slotfase stokte het spel. “We hadden de kans de wedstrijd helemaal naar ons toe te trekken, maar we gingen ineens weer slordig om met het balbezit”, zei Groenendijk. Blauw wit profiteerde van het vele balverlies van de thuisploeg en stak de twee punten dankbaar in de zak: 56-63.
Zaterdag 4 november speelt Arnhem Eagles in Rotterdam tegen EBV Baros. dat duel begint om 17.00 uur.

Scores Arnhem Eagles: Guido Groenendijk 20, Mees Geurts 14, Luke Lentjes 8, Hendrix Kitoko 7, Jurrien de Graaff 3, Kasper Rijkers 2,
Frank van Druyten 2.