Geflatteerd verlies ESA bij De Treffers

13 november 2010 | Van onze AS-redactie

ESA blijft wisselvallig presteren in 3A. Zaterdag verloor de ploeg van het trainerskoppel Marcel Omvlee/Dick van Kleef met 4-0 bij De Treffers. Een rode kaart voor Freek van den Brug, al na 3 minuten, leidde de nederlaag in.

ESA kende in Groesbeek een dramatische start. Freek van den Brug kreeg al rap een rode kaart. “Een ongelukkige situatie”, oordeelde ESA-trainer Dick van Kleef na afloop. “Ik had het gevoel dat een aanvaller van De Treffers over het been van Freek viel, maar de scheidsrechter beordeelde de situatie als het neerleggen van een doorgebroken speler.”
Uit de toegekende vrije trap viel ook nog eens de 1-0. Marc van Ansem, keeper van ESA A1 en vervanger van de voor twee wedstrijden geschorste keeper René Ultzen, ging daarbij niet helemaal vrijuit. “De bal ging in de hoek die voor hem was”, zei Van Kleef. “Maar de nederlaag is abslouut niet aan Marc te wijten.”
Want ook met tien man had ESA voor de pauze het beste van het spel. De bezoekers kregen nog drie, vier hele grote kansen. Ali Edan, Dennis van Ginkel en Mauro Slüter lieten die mogelijkheden echter onbenut.
“Wij hadden met zijn allen in de rust niet het gevoel dat we deze wedstrijd zouden verliezen”, zei Van Kleef. “Maar we hebben het in de tweede helft niet goed gedaan. We stonden niet altijd goed en maakten een paar elementaire fouten. Dat hoort misschien wel bij een jonge ploeg. De ene week spelen we de sterren van de hemel, de andere keer is het een stuk minder. Al was het nu voor rust heel goed. De uitslag was daarom geflatteerd, maar het kan ook dat we met tien man in de eerste helft al te veel hadden gegeven.”
De Treffers scoorde 10 minuten na rust 2-0. Daarmee was het duel beslist en uiteindelijk liep de Groesbeekse ploeg nog uit naar 4-0.