Geflatteerd verlies ESA A1 bij DTS A1

8 november 2011 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

ESA A1 heeft zaterdag in de vierde divisie F een geflatteerde nederlaag geleden bij DTS Ede. De Arnhemse ploeg kwam na rust van 3-0 terug tot 3-2, maar de thuisclub counterde in de slotfase naar een 5-2 zege.

VIERDE DIVISIE F
DTS Ede A1 – ESA A1 5-2 (2-0).

DTS was in de eerste helft de betere partij en kwam na 10 minuten verdiend op een 1-0 voorsprong. Zonder groots te spelen kreeg ESA kansen om op gelijke hoogte te komen, maar Kurtley de Windt zag zijn inzet na het omspelen van de keeper op de buitenkant van de paal belanden en een kopbal van Cagri Bakir schampte de lat.
Via een hoekschop kwam DTS’35 op 2-0. Een inlopende speler van DTS kreeg te veel ruimte en rondde bekwaam af.
In de tweede helft werd het nog erger voor ESA, want in de 50ste minuut werd een voorzet door Lennart Oukes verkeerd geraakt en de bal belandde in het eigen doel: 3-0.
“Vanaf dat moment stroopte ESA de mouwen op en gingen we ineens strijd leveren en goed combineren”, sprak trainer Peter Gerritsen van ESA A1 na afloop. “Dat leidde tot de 3-1 en we hadden de wedstrijd daarna onder controle.”
De 3-1 kwam van Kurtley de Windt, die zich knap vrijspeelde en raak knalde. ESA voerde de druk op en toen De Windt 10 minuten voor tijd 3-2 scoorde, leek alles nog mogelijk voor ESA.
De verdiende gelijkmaker bleef echter uit, want na een counter van DTS in de 85ste minuut vervloog alle hoop bij ESA op een goed resultaat: 4-2. In de blessuretijd liet de thuisploeg ook nog de geflatteerde eindstand van 5-2 op het scorebord zetten.
ESA A1 blijft na de nederlaag op 11e en voorlaatste plaats staan in de vierde divisie F. De Arnhemmers hebben 6 punten uit 8 duels. Alleen Concordia Wehl A1 (1 uit 8) staat onder ESA A1. DVV A1 (negende met 7 uit 8) en VIOD A1 (achtste met 8 uit 8) zijn echter nog lang niet uit het zicht van ESA A1 verdwenen.

Uitslagen Vierde divisie F
DTS Ede A1 – ESA A1                     5-2
DVV A1 – Spero A1                        2-4
Epe A1 – Concordia Wehl A1       2-2
VVOG A1 – VIOD A1                      7-3
Sparta Nijkerk A1- SDVB A1         5-2
DZC’68 was vrij.