Geen wijzigingen in programma 5F

29 april 2011 | Van onze AS-redactie

De KNVB district Oost heeft vrijdag besloten voor zondag geen wijzigingen in het programma 5F aan te brengen. Die mogelijkheid hield de voetbalbond open na de massale matpartij bij Dierense Boys-De Paasberg.

Hangende een onderzoek naar aanleiding van ernstig wangedrag schrapte de KNVB district Oost in het verleden nog wel eens het gehele programma in een klasse of haalde de betreffende clubs voor een week uit de competitie.
“Alles blijft zoals het was en het gehele programma gaat zondag door”, vertelde Jack Mulstege, hoofd tuchtzaken van de KNVB district Oost, vrijdagmiddag.
Het bestuur van De Paasberg schorste het gehele elftal tot 1 augustus naar aanleiding van de vechtpartij in Dieren op zaterdag 23 april. Mulstege kon niet bevestigen of dat een rol heeft gespeeld bij de besluitvorming van de tuchtcommissie het gehele programma door te laten gaan.
Volgens Mulstege komt de tuchtcommissie begin volgende week met een uitspraak. “We willen eerst het dossier compleet hebben, voordat er straffen worden uitgesproken”, aldus Mulstege.  
Dat alle duels in 5F zondag doorgaan is goed nieuws voor OVC ’85. De Oosterbeekse ploeg is in de thuiswedstrijd tegen Elsweide bij een zege kampioen van 5F.