Geen sprake van paniek bij handbalsters DFS Arnhem

28 oktober 2017 | Van onze AS-redactie

Punten vergaarden de handbalsters van DFS Arnhem in de drie gespeelde competitieduels nog niet. Het spel in de tweede helft in de vorige wedstrijd tegen V&S, twee weken geleden, zorgde voor optimisme. Zaterdagavond wacht de jonge ploeg van coach Frank Abbenhuis echter een zware kluif. Dan is koploper Volendam in de Arnhemse sporthal Rijkerswoerd de tegenstander.

DFS Arnhem leed de drie nederlagen tegen ploegen die nu in het linkerrijtje van de ranglijst van de tweede divisie A staan. Van paniek is dan ook geen sprake bij coach Frank Abbenhuis. In de tweede helft tegen V&S, twee weken geleden, liet zijn ploeg zeer acceptabel handbal zien en bracht het na de pauze een 19-10 achterstand terug tot 24-20. DFS miste vervolgens twee strafworpen, waarna V&S uiteindelijk uitliep naar een 28-22 eindstand. Keepster Beau Strijker nam na de pauze plaats in het doel en speelde een prima wedstrijd.
“We begonnen nog redelijk, maar verder was de eerste helft niet goed”, vertelde Abbenhuis. “Na de pauze zag je het tegenovergestelde. Als we het niveau van de tweede helft ook voor rust hadden gehaald, had er meer ingezeten. Na rust stond de dekking ook een stuk beter. We hebben nu drie keer verloren en in alle wedstrijden zaten goede en mindere fases. Maar er is geen paniek. We bouwen met deze jonge ploeg gewoon verder.”

Een goed resultaat tegen Volendam zou voor DFS zaterdagavond een bonus zijn. Daarna speelt de Arnhemse ploeg uit tegen Olympia HGL (4 november) en thuis tegen De Tukkers (11 november) en Vido (18 november). Dat zijn ploegen waartegen de handbalsters van DFS punten kunnen pakken.
“Je weet natuurlijk nooit hoe het loopt, maar als je kijkt naar de behaalde resultaten van Volendam is dit niet de wedstrijd waarin wij de punten moeten pakken”, zegt Abbenhuis. “Volendam heeft alles dik gewonnen en voor ons is het zaak een goede wedstrijd te spelen. Onze tijd tijd komt nog.”
De wedstrijd tegen Volendam wordt zaterdag 28 oktober gespeeld op sportcentrum Rijkerswoerd en begint om 19.30 uur.

In het duel met V&S scoorden voor DFS: Karlijn Geurds 7, Manon Janssen 4, Daphne Verkroost 3, Karlijn Schulte 2, Adinda Arends 1, Karlijn Abbenhuis 1, Lenna Duijn 1, Quinty Veerman 1, Susette Lauwen 1, Vivian van Zadelhoff 1.

* Foto geheel boven: Manon Janssen wordt stevig aangepakt door een verdedigster van SEW 2. (Archieffoto: John Voermans).
* Foto links midden: Karlijn Abbenhuis in actie tegen SEW 2. (Archieffoto: John Voermans)

 

Zaalhandbal
     
Tweede divisie A
     
Zaterdag 14 oktober     
     
Olympia HGL  Vido      22 – 22
SEW 2  Kwiek 2 26 – 17
Wijhe ’92  DSO      37 – 34
Volendam  Tukkers 30 – 17
Zondag 15 oktober      
V&S  DFS Arnhem         28 – 22
VVW  DOS 29 – 13
   
Stand  
Volendam 3 – 6
VVW 3 – 6
SEW 2 3 – 6
V&S 3 – 4
DOS 3 – 4
Wijhe ’92 3 – 4
Kwiek 2 3 – 2
Tukkers 3 – 2
Vido 3 – 1
Olympia HGL 3 – 1
DFS Arnhem 3 – 0
DSO 3 – 0

     
Programma      
Zaterdag 28 oktober      
DFS Arnhem  Volendam (19.30 uur, sportcentrum Rijkerswoerd)  
Kwiek 2  V&S  
Tukkers  Olympia HGL  
Vido  VVW  
DSO  SEW 2  
Zondag 29 oktober
     
DOS  Wijhe ’92