Geen ‘poppenkast’ bij Elsweide

21 december 2010 | Van onze AS-redactie

Mag de trainer blijven of moet hij vertrekken? Bestuur, trainers en spelers zijn volop in gesprek? De meeste voetbalclubs willen voor 1 januari hun zaakjes voor volgend seizoen rond hebben. Gerrit Dassen, voorzitter van Elsweide, doet echter niet mee aan die ‘poppenkast’.

‘En, meneer Dassen, kunt u al iets zeggen over de besprekingen met uw trainers Ferenc Wolf en Philip Karman?’
Meneer Dassen is Gerrit Dassen, de kleurrijke voorzitter van voetbalvereniging Elsweide. Bij de vraag over zijn trainers van respectievelijk het eerste zaterdag- en zondagelftal schiet ‘meneer Dassen’ spontaan in de lach. “Nee, wij zijn nog niet in gesprek. Dan doen we pas in januari, misschien wel in februari. Dat weten onze trainers ook. Wij laten ons niet ophitsen. Ik vind het ook onzin om in november en december al te gaan praten, dan is de competitie nog niet eens op de helft. Wij doen niet mee aan die poppenkast.”
Dassen heeft gedurende het seizoen regelmatig gesprekken met zijn trainers, maar de ‘officiële gesprekken over contractverlenging’ vinden pas in 2011 plaats. “Net als met de overschrijvingen van spelers zou die aanstelling van trainers ook pas in mei moeten gebeuren”, vindt Dassen. “Want hoe kun je een trainer die in september met zijn ploeg aan de competitie is begonnen in november al beoordelen. Clubs zijn ook angstig. Ze denken dat ze in mei geen trainer meer kunnen krijgen. Nou, ze liggen voor het opscheppen.”
Dassen is niet bang dat zijn trainers al een keuze maken voor een andere club. “Wij hebben geen haast en onze trainers ook niet. Anders waren ze al bij me geweest.”