Geen paniek, wel schrik bij RKHVV

22 augustus 2011 | Van onze AS-redactie

Van paniek willen ze bij RKHVV nog niets weten. Maar schrikken was het zaterdag natuurlijk wel voor de Huissense hoofdklasser, na de blamerende 5-1 nederlaag in de beker tegen eersteklasser SDV Barneveld.

“Bij vlagen hebben we belachelijk slecht gespeeld”, oordeelt trainer Fans Koenen. “Een complete offday. Er waren maar twee of drie jongens die een voldoende haalden. Paniek is er niet, die tijd hebben we gehad. Maar het was wel even slikken.”
RKHVV likt zijn wonden, maar heeft daar ook weer niet zo veel tijd voor, want dinsdag wacht alweer de volgende bekeropponent: Rheden komt naar Huissen. Koenen hoopt uiteraard op een stevige sportieve revanche, want op een tweede blamage zit niemand te wachten in Huissen. Koenen: “Verlies je een gewone oefenwedstrijd met zulke cijfers, dan hoor je daar niemand over. Nu het een bekerwedstrijd is, wordt het overal breed uitgemeten. Het zij zo. Een verklaring? Tja, de bezetting was ten eerste niet optimaal. Een paar spelers geschorst, een paar spelers afwezig. Dat neemt niet weg dat je nooit zo’n prestatie mag neerzetten.”
“Het begon allemaal best aardig. In de eerste 20, 25 minuten was er niets aan de hand en kregen we zelfs een paar kansen. Maar daarna werd het pijlsnel 3-0. Gelukkig kwamen we voor rust nog op 3-1, maar meteen na rust kregen we al weer een strafschop tegen. Die werd wel gemist, maar het was wel een teken dat er geen houden aan was. Voor ons was het zaak de boel achterin een beetje dicht te houden, anders was de score nog veel hoger opgelopen dan 5-1.”
Vlak voordat de competitie in de hoofdklasse van start gaat, kan zo’n uitslag nooit goed zijn voor een elftal. Koenen: “Los van de nederlaag: we zijn natuurlijk nog steeds aan het oefenen. Zó ingrijpend is het dus ook weer niet. Maar ik geef toe: het wordt wel kort dag.”
Met uitzondering  van Job van Steen kwamen alle nieuwelingen – Jaap Davids, Leroy Neuman, Joy Koenen en Branco de Kock –  zaterdag  in actie. Koenen wil geen spelers individueel beoordelen, maar het laat het er bij dat vooral ‘de oude garde het heeft laten afweten’. Met een blik richting de competitie, zegt de trainer: “Ik blijf erbij dat RKHVV er kwalitatief op vooruit is gegaan. Met het vertrek van Geert van der Heiden en Kevin Sissing hebben we wel wat ingeleverd, zeker doelpunten. Maar als we de lijn van vorig seizoen doortrekken, zijn we er op vooruitgegaan. RKHVV is volgens mij sterker geworden.”