Geen loon naar werken voor ‘Eagles’

16 januari 2011 | Van onze AS-redactie

De basketbalsters van Arnhemia Eagles hebben bij Orca’s een onnodige nederlaag geleden. De ploeg van trainer Elco Vilé ging in het hoofdklasseduel in Urk met 57-48 onderuit.

‘Hard en strak verdedigen. Rebounds pakken en dicht op de tegenstander zitten’. De basketbalsters van Arnhemia Eagles gingen met die opdracht het veld in.
“En daar hebben ze zich ook aan gehouden”, zei trainer Elco Vilé van Arnhemia Eagles na afloop. Toch stonden de gasten na afloop met lege handen en dat had voornamelijk te maken met een zwak begin en met het missen van vele vrije worpen. “Vanaf de vrije worplijn schoten we geen deuk in een pakje boter, 12 van de 41 waren raak”, aldus Vilé. “We hebben de hele wedstrijd tegen een achterstand aan gekeken, van 4 tot 10 punten. En het is zwaar om die weg te werken, zeker in een wedstrijd tegen Orca’s. We spelen beide graag fysiek, dat kost energie. Alle kwarten is gestreden voor elke meter en punt, dat zie je aan de kwartstanden. Maar dat gaat vaak ten koste van ‘iets’. In dit geval vooral van de vrije worpen, al speelden we zo nu en dan ook te gehaast.”
De vele vrije worpen die Arnhemia Eagles kreeg, tonen aan dat de bezoeksters grote delen van de wedstrijd domineerden. Vilé: “Daarom is die nederlaag ook zo zuur.”

Orca’s –Arnhemia Eagles 57-48 (30-24). Kwartstanden: 20-16, 10-8, 14-14, 13-10.
Scores Arnhemia Eagles: Elleanore Berends 11, Naomi Duijvesteijn 11, Paula de Koning 7, Faye Latten 6, Janine Ortsen 5, Mirte Rijnbout 3, Kicky Ratering 2, Kim Verseveld 2, Susanne Rook 1.