Geen goals bij Vitesse – Twente

11 november 2012 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

De topper tussen Vitesse en FC Twente leverde zondag geen winnaar op. In Gelredome kwamen beide ploegen niet tot scoren: 0-0. Vitesse blijft derde, FC Twente moest door het gelijspel de koppositie afstaan aan PSV.

Vitesse en FC Twente slaagden er niet in grote kansen te creëren. Tactisch zag het er allemaal goed uit, maar van spektakel was geen sprake. De beste kansen voor beide ploegen waren in de tweede helft. Op aangeven van Jan-Arie van der Heijden topscorer Wilfried een grote kans, maar hij raakte de bal maar half. Daarvoor was Marco van Ginkel bijna succesvol geweest. Hij strandde na een bekeken passje van Bony echter op doelman de Twentse doelman Michailov. Ook aanvoerder Guram Kashia was nog dicht bij een Arnhemse treffer. Willem Jansen was namens FC Twente gevaarlijk. Op aangeven van Tadic kopte hij de bal in kansrijke positie in handen van doelman Piet Velthuizen van Vitesse.
Middenvelder Theo Janssen van Vitesse kon leven met het gelijkspel. “Het was van beide kanten tactisch. Voor ons was dit na de zege op Ajax weer een test. Hoe we hebben gespeeld geeft aan dat we volwassen worden. We hebben toch ook mogelijkheden gehad om te scoren, maar ik ben tevreden met het gelijkspel.”