Geen fusie ESCA en Eendracht

31 januari 2013 | Van onze AS-redactie

Een fusie tussen de Arnhemse voetbalclubs Eendracht en ESCA is van de baan. Beide partijen blijven wel met elkaar in gesprek. De wens om te komen tot een vorm van samenwerking is nog steeds aanwezig.

“We blijven met elkaar praten, maar fusiemogelijkheden zijn er voorlopig niet meer”, vertelde Bert Roetert, woordvoerder namens de twee verenigingen. “We kijken nog wel naar een eventuele samenwerkingsvorm.”
De leden van beide verenigingen stemden eind 2012 tijdens twee afzonderlijk gehouden bijzondere algemene ledenvergaderingen in met de benoeming van een commissie, die plannen om tot een vergaande samenwerking te komen, zou onderzoeken. “Die samenwerking had mogelijk kunnen leiden tot een fusie, maar een uitgangspunt is dat nooit geweest”, aldus Roetert, die aangeeft dat de gesprekken in een prima harmonie zijn verlopen.
De leden van Eendracht zijn middels een nieuwsbrief al op de hoogte gebracht van de gewijzigde situatie. “Het draagvlak onder de leden om tot een fusie te komen was niet groot genoeg”, zei Henk Kamerbeek, voorzitter van Eendracht. “Daarvoorvoor zijn meerdere argumenten aangedragen. Maar we blijven met elkaar in gesprek over een vorm van samenwerking.”

 (later meer)