Geen beloning voor Arnhem Eagles

26 januari 2014 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

Arnhem Eagles heeft in de eerste divisie (noord) zaterdag een prima partij op de mat gelegd tegen ZAC Zwolle. Punten leverde dat de basketbalploeg van trainer Sven Voogt niet op. Arnhem Eagles verloor thuis met 77-82.

Arnhem Eagles begon in sporthal De Laar zonder de geblesseerden Bram Sieben en Richard Hageman aan het duel met de Zwolse middenmoter. De zoneverdediging van de thuisploeg stelde ZAC echter regelmatig voor grote problemen. Arnhem Eagles keek niettemin tegen een 32-43 achterstand aan bij rust.
Na de pauze kwam de thuisclub, dat met slechts acht spelers kon aantreden, in de slotfase steeds dichterbij. “Maar door dubieuze ‘calls’ van de scheidsrechter konden we de wedstrijd aan het einde toch niet naar ons toe trekken. Maar we hebben goed gespeeld en kijken met een goed gevoel vooruit naar de komende wedstrijden”, vertelde Eagles-speler Guido Groendijk na afloop.
Kasper Rijkers was met 16 punten de beste schutter aan Arnhemse zijde. Met slechts 6 punten uit 13 duels deelt Arnhem Eagles de laatste plaats in de eerste divisie met GS Stars.