Gazprom beoogd sponsor Vitesse

10 september 2012 | Van onze AS-redactie

Het Russische aardgasbedrijf Gazprom wordt binnenkort waarschijnlijk de nieuwe shirtsponsor van Vitesse. Dat meldt de website vi.nl. Directeur Erwin Kasakowski wil de keuze van Vitesse niet bevestigen.

De leiding van Vitesse heeft de afgelopen maanden met meerdere grote partijen gesproken. Kasakowski vindt het daarom wel logisch dat het Russische miljardenbedrijf aan Vitesse wordt gelinkt. ‘Iedereen kent de kennissenkring van Merab Jordania. Dan is het logisch dat Gazprom genoemd wordt. Wij praten echter met meerdere partijen. De hoop is om op korte termijn een nieuwe shirtsponsor te presenteren die bij onze club past’, aldus Kasakowski op vi.nl.
Gazprom is een van de grootste bedrijven ter wereld en is ook  sponsor van het Duitse Schalke 04 en het Russische Zenit Sint-Petersburg. Het ambitieuze Vitesse wil op niet al te lange termijn Champions League spelen en dus ook een sponsor met internationale uitstraling. Bij spelen in de Champions League past niet de naam van de plaatselijke bakker op het shirt.

Bron: vi.nl