Gaat AZ 2000 stunten in de vierde klasse A?

24 september 2016 | Van onze AS-redactie

In het amateurvoetbal staat in de eerste klassen en lager de vierde speelronde op het programma. AZ 2000 – De Paasberg is zaterdag de topper in de vierde klasse A. Gaat AZ 2000 meedoen in de strijd om de titel? Of is De Paasberg een maatje te groot voor de ploeg van trainer Patrick Baltus? En kan RKHVV in de hoofdklasse A de opwaartse lijn doortrekken? De AS-redactie blikt vooruit en haalt vijf duels voor het voetlicht.

Zaterdagvoetbal
Vierde klasse A
AZ 2000 – De Paasberg (14.30 uur)
Paasberg-LOnder leiding van trainer Patrick Baltus heeft AZ 2000 een nieuwe start gemaakt. Misschien dat de Arnhemmers dit seizoen wel eens voor een verrassing kunnen zorgen. Met 4 punten uit pas 2 duels staat AZ 2000 op een zevende plaats. Zaterdag komt de verrassende koploper De Paasberg (7 punten uit 3 duels) op bezoek. Het zou zo maar kunnen dat beide ploegen hun ongeslagen status behouden.
Prognose: 2-2.

Hoofdklasse A
RKHVV – De Meern (14.00 uur)
RKHVVNa het gelijkspel tegen Hoogland (2-2) en de ongekend hoge nederlaag bij Hollandia (8-1) leek RKHVV een zwaar seizoen tegemoet te gaan. Trainer Frans Koenen van RKHVV kreeg de boel echter weer meteen op de rails. Drie overwinningen op rij bezorgden RKHVV na vijf wedstrijden al een gedeelde derde plaats op met 10 punten. ADO ’20 en JOS (beide 13 uit 5) zijn weer in zicht.
Zondag krijgt RKHVV bezoek van De Meern, dat met 4 uit 5 op een gedeelde elfde plaats staat. Als onderschatting achterwege blijft moet ook dit klusje voor de Huissenaren te klaren zijn.
Prognose: 2-0.

Derde klasse C
VVO – DVV (14.00 uur)
mike-angenentMet 7 punten uit 3 duels is VVO heel goed aan het seizoen begonnen. Zondag hoopt de ploeg van trainer Maik Angenent (foto) die lijn door te trekken als koploper DVV op bezoek komt. De Duivenaren hebben met 9 uit 3 nog een 100 procent score. In deze wedstrijd zal duidelijk worden hoe de krachtsverhoudingen liggen. DVV won van Dinxperlo (2-1) en MvR (1-0) en Pax (2-1). MvR en Dinxperlo bezetten respectievelijk de laatste en voorlaatste plaats. Hoe sterk DVV werkelijk is zal dus op sportpark De Pinkenberg moeten blijken.
Prognose: 3-1.

Vierde klasse F
Arnhemse Boys – Driel (14.30 uur)
berg-pierre4kNa de 4-1 thuisnederlaag tegen GVA en het verlies (2-0) bij HAVO leek de toon voor het nieuwe seizoen bij Arnhemse Boys gezet. Des te verrassender was de overwinning van de ploeg van trainer Pierre van den Berg (foto) in de derde wedstrijd. Op bezoek bij koploper DVOL nam Arnhemse Boys de drie punten mee terug naar de Schuytgraaf (2-1 winst).
Zondag wacht buurman Driel en de vraag is of Arnhemse Boys die lijn kan doortrekken. Driel leek zondag zijn eerste zege te pakken in het ontspoorde duel met MASV (3-2), maar die wedstrijd werd vlak voor tijd gestaakt toen MASV-spelers het aan de stok kregen met arbiter Eric Philippo.
Prognose: 1-1.

Vijfde klasse F
Arnhemia – Veluwezoom (14.00 uur)
arnhemiaArnhemia kent in 5F een valse start. Voetballend ziet het er bij Arnhemia onder de nieuwe trainer heel behoorlijk uit, maar punten zijn er na drie wedstrijden nog niet gehaald. En dan komt zondag uitgerekend Veluwezoom, dat met Youssef Aaroub ook een nieuwe trainer in huis heeft, op bezoek.
Veluwezoom1Het zal niet voor het eerst zijn dat een koploper sneuvelt bij een rode lantaarndrager. Toch lijkt er voor Arnhemia niet meer in te zitten dan een punt.
Prognose: 2-2.
 

Klik hier voor het voetbalprogramma.