G-toernooi nieuw bij schoolvoetbal

28 maart 2012 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

Bijna alle Arnhemse basisscholen (59) doen mee aan het jaarlijkse schoolvoetbaltoernooi, dat vanmiddag (woensdag 28 maart) van start gaat. Nieuw is het G-toernooi met 11 ingeschreven teams.

Het schoolvoetbaltoernooi in Arnhem blijft groeien. Ruim 5000 kinderen nemen aan het sportieve evenement deel. In de voorrondes, op 10 sportparken en Arnhem-Noord en Arnhem-Zuid, gaan in totaal 96 jongenselftallen en 109 meisjesteams strijden om een plaats in de kwartfinale die op 4 april gespeeld wordt. De halve finales op 18 april zijn voor zowel Noord als Zuid in de wijk Elden bij voetbalvereniging Eldenia. Het grote doel is de finale in Gelredome op 28 april, voorafgaand aan de wedstrijd Vitesse – Excelsior.
Nieuw is het voetbaltoernooi voor het speciaal onderwijs. Er zijn hiervoor vijf scholen aangemeld met in totaal 11 teams, 4 teams in de afdeling Basisonderwijs en 7 teams bij het Voortgezet onderwijs. Dit toernooi vindt plaats op 18 april bij voetbalvereniging Eendracht.
Twee prachtige prijzen zijn er ook voor één school uit Arnhem-Noord en één uit Arnhem-Zuid. De twee die zich het sportiefste gedragen, inclusief hun supporters, winnen de Fair Play Bokaal en krijgen daarnaast van hoofdsponsor Albert Heijn een fantastische barbecue voor de gehele school aangeboden.
De werkgroep schoolvoetbal is in contact gekomen met Melvin Kolf, die vanuit maatschappelijke betrokkenheid het project Oud Speelgoed is gestart. Zijn doel is om zoveel mogelijk (oud) speelgoed en voetbalschoenen in te zamelen voor kinderen in binnen- en buitenland die het met geen of weinig speelgoed moeten doen. Uitdaging bij zijn project is hoe zoveel mogelijk mensen te bereiken die bereid zijn de actie te ondersteunen door of speelgoed en/of voetbalschoenen in te leveren of op andere wijze een bijdrage aan zijn project te ondersteunen. De werkgroep schoolvoetbal Arnhem vindt dat het schoolvoetbaltoernooi Arnhem (editie 2012) daartoe een uitstekend instrument is en is bereid de actie als maatschaplelijk project aan haar toernooi te binden.
Vrijwilligers van maar liefst elf verenigingen, Arnhemia, Arnhemse Boys, AZ 2000, Eendracht, FC Presikhaaf, ESCA, de Paasberg, Eldenia, SML, Oranje en ESA organiseren deze dag samen met Sportbedrijf Arnhem en studenten van ROC A12.


109 meisjesteams doen dit jaar mee aan het jaarlijkse schoolvoetbaltoernooi in Arnhem.