Gürbüz goud waard voor Presikhaaf

17 april 2011 | Van onze AS-redactie

Essen Gürbüz was zondag na blessureleed en een familiebezoek aan Turkije weer terug bij FC Presikhaaf. De aanvaller bewees meteen zijn waarde. In Druten scoorde hij tegen DIO ’30 de enige treffer: 0-1.

“Ik was blij dat ik weer een beroep op Essen kon doen”, zei trainer Dennis van Beukering van FC Presikhaaf. “We hebben hem gemist. Zeker Rifat Bugdayci komt met Essen als aanspeelpunt in de ploeg beter tot zijn recht. Hij heeft hem vooral gemist.”
Tegen DIO ’30 had Presikhaaf in de eerste helft het beste van het spel. De treffer van Gürbüz viel 10 minuten voor rust. Na de hervatting kreeg Presikhaaf enkele grote kansen de voorsprong te vergroten. Bugdayci, Mounir Amezrine en Gürbüz (onderkant lat) slaagden er echter niet in te scoren. Ook Arjan wensink probeerde het nog tweemaal vergeefs van afstand. “De zege vond ik verdiend, maar het was moeizaam”, zei Van Beukering na afloop.
Presikhaaf houdt door de zege uitzicht op een plek in de nacompetitie, maar is ook afhankelijk van andere clubs. Presikhaaf moet of zelf de derde periodetitel pakken of die titel moet naar Alverna gaan. In dat geval kan Presikhaaf, eventueel als hoogst geëindigde ploeg in de eindklassering en zonder periodetitel, de plek van de uiteindelijke kampioen kan overnemen. Bemmel en Silvolde hebben al een peridodetitel.

Uitslagen 2I
DVV – DVC ’26                             4-1
Varsseveld – Quick 1888          2-0
Erica ’76 – Spero                         0-2
DIO ’30 – FC Presikhaaf             0-1
Beuningse Boys – Silvolde         1-4
Bemmel – Orion                          0-2
Alverna – Grol                             3-0