Fusie AHV Swift en AAC 1899

12 januari 2017 | Van onze AS-redactie

AHV Swift en AAC 1899 gaan fuseren. Daarover hebben de besturen van de twee Arnhemse handbalverenigingen uit Arnhem-Zuid een akkoord bereikt. De fusieclub krijgt de naam DFS Arnhem (Door Fusie Sterker). De leden van AHV Swift en AAC 1899 zullen tijdens twee afzonderlijke algemene ledenvergaderingen nog wel moeten instemmen met het fusievoorstel. Die vergaderingen staan gepland voor maandag 20 februari.

ESCA, dat dit seizoen met AAC 1899 en AHV Swift een samenwerkingsverband heeft, heeft afgezien van een fusie met de twee stadgenoten. De drie Arnhemse clubs staan dit seizoen onder de naam AES Arnhem ingeschreven bij het Nederlands handbal verbond (NHV). “Maar we willen wel blijven samenwerken met ESCA”, stelt Maikel Rondon, voorzitter van AHV Swift, met nadruk. “Het tweede vrouwenteam van AES Arnhem doet het bijvoorbeeld heel goed in de hoofdklasse en dat is een gemengd team van speelsters van AAC en ESCA. Het zou zonde zijn als dat uit elkaar zou vallen.”

De besturen van Swift en AAC 1899 hebben de afgelopen twee jaar uitvoerig, en op gezette tijden in het bijzijn van adviseurs van de ‘Advies Brigade’, een groep wijze mannen van de gemeente Arnhem, overleg gehad. ‘Het resultaat daarvan is deze fusie, met steun van wethouder Gerrie Elfrink, waardoor er nu één sterke handbalvereniging in Arnhem-Zuid ontstaat. De fusieclub heeft nu een ruim aanbod voor alle leeftijdscategorieën,  zowel in de prestatieve als in de recreatieve sfeer’, meldt de fusieclub in een persbericht.
AHV Swift speelt met het eerste mannenteam in de eredivisie. Bij AAC 1899 zijn het de vrouwen die op niveau spelen. Onder naar AES Arnhem de hoofdmacht uit in de tweede divisie.